Lexus работи върху електрически SUV от среден размер с трети

...
Lexus работи върху електрически SUV от среден размер с трети
Коментари Харесай

Електрическият 3-редов SUV на Lexus може да се нарече TZ

Lexus работи върху електрически SUV от междинен размер с трети ред седалки и скорошната интензивност на комерсиалната марка може да сочи, че транспортното средство ще бъде наречено TZ.

Потребител във форума за притежатели на Lexus RX е разкрил, че през юли Toyota е подала заявки за комерсиална марка за обозначението TZ в Службата за интелектуална благосъстоятелност на Европейския съюз.

Сред комерсиалните марки бяха имената " Lexus TZ 450e " и " Lexus TZ 550e ".

Lexus към този момент пусна първия си специфичен EV под формата на кросоувър RZ 2023, чиято цена и позициониране са сходни на петместния кросоувър RX.

По сходен метод TZ може да бъде позициониран до новия Lexus TX от 2024 година, средноразмерен SUV с газов мотор и трети ред седалки.

Lexus не сподели по кое време възнамерява да пусне своя триредов електрически SUV, само че към този момент имаме визия по какъв начин може да наподобява.

 width=

 width=

 width=

Toyota шокира автомобилния свят в последните дни на 2021 година, като удостовери проектите си да пусне 30 електрически автомобила до 2030 година, доста от които ще носят значката на Lexus.

В края на 2021 година Lexus пресъздава доста от транспортните средства с разкриването на някои едва завоалирани концептуални версии, една от които беше триредов SUV, наименуван Lexus Electrified SUV concept.

Заявленията за търговски марки може също да демонстрират тактиката на Lexus за именуване на идните електрически автомобили. В допълнение към триредовия SUV, Lexus е известно, че работи върху сходен на IS състезателен седан, който може да приключи като IZ. Планира се и суперавтомобил, въодушевен от LFA, евентуално като LFZ.

Под управлението на новия президент на Toyota Коджи Сато, Lexus е фокусът на натиска на компанията за EV. Планът е да създава транспортни средства с нулеви излъчвания, което включва транспортни средства с водородни горивни кафези, 100% от продажбите на Lexus в Съединени американски щати, Европа и Китай до 2030 година и в останалия свят до 2035 година

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР