Левзея е тревисто растение, което е много лесно да бъде

...
Левзея е тревисто растение, което е много лесно да бъде
Коментари Харесай

Вълшебните свойства на билката левзея

Левзея е тревисто растение, което е доста елементарно да бъде сбъркано с магарешкия трън, с единствената разлика че няма бодли.

Тя съдържа следните дейни субстанции: инулин, етерични масла и смоли, алкалоиди, витамин С, танини и други микро и макро детайли.

Тази комбинация разрешава да употребявате левзея като стимулант и тоник. При физическа или прочувствена отмалялост, хронична отмалялост, понижена продуктивност и липса на вкус, дейните субстанции на левзея оказват помощ на нервната система и устоят на напрежението.

Препаратите с левзея са потребни за вегетативно-съдова дистония и гинекологични болести, изключително по времена менопауза. Левзея е известна със способността си да усилва либидото и позитивно да повлиява на равнището на захарта в кръвта. Ето за какво, лекуването с левзея усъвършенства положението при захарен диабет.

За домашна приложимост се предлагат настойки и дестилат от растението.

За да приготвите настойката, се нуждаете от 3 с.л. от билката и 1 литър студена вода. Разбъркайте и оставете за една нощ, пийте по 1 с.л. няколко пъти дневно, до момента в който постигнете постоянни резултати. Обикновено продължителността на лекуването е от 1 до 2 месеца.

 Вълшебните свойства на билката левзея

За да извлечете дестилат от растението, изсипете 4 с.л.сушени корени в стъклена бутилка с 1/3 наличие на алкохол. Поставете бутилката на мрачно и хладно място за 2-3 седмици, прецедете и приемайте по 20 капки дневно. Екстрактът от алкохол е по-концентриран от настойката, само че използването му при шофиране, работещи на работно място, бременни, кърмачки, дребни деца, хора, страдащи от алкохолна взаимозависимост е противопоказна.

За да приготвите средство за увеличение на либидото, прибавете 15 капки от левзея в чаша алено вино, пийте в случай че е належащо.

Препаратите и медикаментите на основата на левзея са строго противопоказни за пациенти с хипертония и хора, страдащи от тежки сърдечно-съдови болести. Във всички останали случаи лекуването би трябвало да започни с нараснало внимание, като се следи положението на организма и нервната система.

Ако се появят признаци като нараснала тревога, нервност или несъразмерна раздразнителност, лекуването би трябвало неотложно да се спре. В този случай би трябвало да се консултирате с фитотерапевт, с цел да подбере самостоятелна билкова система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР