Левски видимо страда на терена през последния месец. Сините наредиха

...
Левски видимо страда на терена през последния месец. Сините наредиха
Коментари Харесай

Проблемите на Левски - от съблекалнята до селекцията

Левски очевидно страда на терена през последния месец. " Сините " подредиха четири дуела за състезание без триумф, а в най-скорошните си седем могат да се похвалят със единствено една победа при 1:0 над Черно море. Отдавна към този момент я няма страстта от европейските вечери, нито пък лудите попадения след 90-ата минута. Играта на столичния гранд зацикли, а отборът продължава да се отдалечава освен от първото място, само че и от тези, даващи право на присъединяване в Европа. Къде обаче са проблемите?

Съблекалнята

За да може един тим да реализира нужните резултати на терена, първо би трябвало да има естетика в съблекалнята. В Левски това го няма. " Сините " още веднъж са на групички, а този проблем единствено се задълбочава. Пропуквания в тази тенденция се следиха още от края на лятото, само че с всеки минал ден казусът единствено се задълбочава. За това спомага както сериозният брой чужденци, по този начин и информациите за новата заплата на Цунами. Именно месечното заплащане на третия капитан на " сините " пречи на Жереми Петрис да парафира нов договор. Десният бек не е удовлетворен от предлагането на управлението, възлизащо на 8 хиляди евро на месец. Казус с контракта има и с Андриан Краев. Атмосферата в съблекалнята се трови в допълнение от някои решения на Николай Костов. Недоволен от статута си е Илиан Стефанов, който от дълго време не помни какво е да е титуляр. Нападателят е употребен извънредно рядко и има прекомерно периферна роля в тима от лятото насам. 

Треньорът

За слабите резултати малко или доста виновност постоянно носи и самият треньор. В случая Николай Костов може да бъде винен за неналичието на победи в дербитата след 1:1 с ЦСКА, две провали от ЦСКА 1948, 0:1 от Лудогорец, 1:2 от Локомотив Пд. Наставникът съумя да вземе позитивни резултати само против Ботев в Пловдив и Черно море. Но понастоящем той очевидно агонизира при опита си да откри решение в отсъствието на Уелтън. " Сините " са в клопката на зависимостта от бразилеца, който лекува травма точно от мача с " моряците ", след като датира и последният триумф на столичния отбор. Това даде късмет на Марин Петков да влезе в състава, само че националът на България досега е огромният дебитор на " сините ". Забелязва се и проблем при Костов в случаите, когато би трябвало да прави смени от пейката. 

Селекцията

И без да се поставя генерално щемпел " неуспех ", селекцията на " сините " през лятото очевидно бе слаба. " Сините " се ограничиха с привличането на единствено двама играчи, които от горната страна на всичко играят на сходна позиция в средата на терена. Нито Дарлан обаче, нито Асими Фадига до този миг са си спечелили доверието на почитателите. Бразилецът пропусна редица мачове поради огромния брой футболисти без европейски паспорт на " Герена ". Бившият състезател на Сантос въпреки всичко загатна за качествата си, само че към момента е надалеч от графата " главен състезател на Левски ". За Фадига бижуто против Айнтрахт си остава и единственият ослепителен миг от престоя му в София. Французинът се употребява с доверие от Костов, само че генерално няма играта му не оказва съществено въздействие върху представянето на тима. Селекцията на " сините " един път бе закъсняла за началото на сезона и повторно незадоволителна. А е редно да се спомене, че " сините " си икономисаха заплатите на Филип Кръстев, Ивелин Попов и Ноа Сонко Сундберг това лято, възнагражденията на сегашния треньорски щаб също се разграничават доста от тези на предходния подобен на Станимир Стоилов. И все пак на " Герена " не се взеха решение да работят по-смело на трансферния пазар и това в този момент им коства скъпо. 

Ръководството

Вместо да се пишат заявления на уеб страницата, в който обществено да се подлага на критика изявления на някогашни чиновници, мажоритарният притежател Наско Сираков може да свърши нещо в действителност свястно в клуба. Пушенето на цигари в клубния магазин и хвърлянето на някое друго лафче на чиновниците не спомага изключително за решаването на проблемите на " сините ". Левски все по този начин е в клопката на финансовата неустойчивост, а макар сериозната фенска маса, с която клубът разполага, някак други съществени вложители не се вземат решение да вложат в родния гранд. Защо? Вече 3 години този проблем стои на масата, а за Сираков е по-лесно като че ли за " сините " да е " най-съществен мачът с Национална агенция за приходите, а друг с Лудогорец ", както самият той се изрази през септември. Пълното му доверие към треньорския щаб също се оказва заричане от 1001 нощи, а е очевидно, че Николай Костов си има своите недостатъци, поради които през годините мъчно се е задържал за повече от сезон в даден тим. Интересно е дали Сираков продължава да търси нов изпълнителен шеф, тъй като актуалният подобен Даниел Боримиров може да е дал доста на отбора, само че на терена, а не в офисите на клуба. Генерално, проблемите на Левски са във всички равнища - от съблекалня, през треньор, до управление. И мъчно ще бъдат позволени единствено с приказки и обещания. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР