Левски успя да се възползва от равенството на Лудогорец с

...
Левски успя да се възползва от равенството на Лудогорец с
Коментари Харесай

"Левски" се доближи на 5 точки до върха

" Левски " съумя да се възползва от равенството на " Лудогорец " с " Черно море " и понижи с 2 точки изоставането си от водача. След вчерашната домакинска победа с 2:0 против " Витоша " (Бистрица) отборът на Петър Хубчев събра 42 т. и е на 5 т. от върха.

По-голямата класа на " сините " беше забележима, въпреки това да не откри задоволително изражение в резултата. Бразилецът Паулиньо откри в 24-ата мин. след безредие, а Станислав Иванов удвои в 60-ата мин. след центриране на Живко Миланов отляво. Капитанът на " Левски " игра като ляв бек поради отсъствието на Иван Горанов.

Паулиньо и Иванов изтърваха да се разпишат по още веднъж, Франко Мазурек също имаше чиста обстановка преди почивката, само че най-фрапантен бе пропускът на Дени Алар в 73-ата минута. Тогава Живко Миланов реши да подаде топката към австриеца, вместо самичък да вкара, само че Алар не съумя да уцели вратата от границите на вратарското поле.

Запомнящ миг в мача бе и завръщането в игра на Станислав Костов. Голмайсторът на " Левски " от предишния сезон влезе като запаса в 86-ата мин., откакто дълго време лекуваше травма в аддукторите. Нападателят не бе играл в формален мач от успеха с 3:1 над " Ботев " (Пд) на 29 юли.

" Изиграхме добре тактически дуела. Не предложихме доста добър футболен театър, само че за нас бяха значими точките. Нямаше подценяване от наша страна. Очаквахме тъкмо това позициониране от страна на " Витоша " - добре групирани откъм гърба и да употребяват всяка опция за контраатаки. Радостното е, че не им предоставихме благоприятни условия и победихме. Радвам се за Станислав Костов, тъй като доста претърпя напоследък. Той обаче не е изцяло подготвен за игра ", разяснява след мача треньорът на " Левски " Петър Хубчев. Той изрази вяра, че Найджъл Робърта и Иван Горанов, които не играха през вчерашния ден, ще са подготвени за дербито против " Локомотив " (Пд) на 15 декември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР