Левски спечели с 2:0 гостуването си на Хебър от 22-ия

...
Левски спечели с 2:0 гостуването си на Хебър от 22-ия
Коментари Харесай

Край на мъките, Левски дочака първа победа след 148 дни

Левски завоюва с 2:0 гостуването си на Хебър от 22-ия кръг на Първа лига. По този метод " сините " сложиха завършек на серията си от 11 следващи мача без победа, която продължи 148 дни. В воин за тима се трансформира новото попълнение Рикардиньо, който заби и двете попадения.

В 13-ата минута се стигна до първото по-чисто състояние за гол. Цунами получи отляво и потърси Рикардиньо на далечната греда, само че нападателят се размина с топката. Натискът на " сините " даде резултат и пет по-късно те поведоха в резултата. Рикардиньо стреля по диагонала в далечния ъгъл, с цел да осъществя първото си попадение в формален мач за Левски.

В 29-ата минута пък Уелтън стреля мощно, само че Петър Дебърлиев съумя да избие в ъглов удар. След неговото осъществяване не се стигна до нищо по-опасно. В 38-ата Цунами стигна до аутлинията и съумя да подаде към Рикардиньо, само че той се размина с топката. Пет по-късно Уелтън опита доста мощен удар в близкия ъгъл от дребен ъгъл. Изстрелът се получи, само че Дебърлиев избави

След следващия ъглов удар в срещата Левски стигна до чудесна позиция за гол десетина минути след старта на второто полувреме. Центрирането на Филип Кръстев рикошира и топката се оказа в Сундберг, който бе на доста добра позиция в наказателното поле. Бранителят обаче се забави и стреля в тялото на вратаря.

Левски удвои преднината си четвърт час преди края на постоянното време. Филип Кръстев центрира от фаул в пеналтерията на Хебър, където Сонко Сундберг върна топката обратно към Цунами, бранителят на „ сините “ стреля, топката се отби в напречната греда, а при добавката Рикардиньо означи в опразнената врата.

След този си триумф Левски се изравни със Славия на шестото място в класирането, само че изостават с цели 19 точки от върха, където е ЦСКА. Хебър остава на 14-а позиция с едвам 16 пункта. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР