Левски победи Ботев с 1:0 във Враца в последния мач

...
Левски победи Ботев с 1:0 във Враца в последния мач
Коментари Харесай

Дарлан вкара за сефте, Левски би във Враца

Левски победи Ботев с 1:0 във Враца в последния мач и за двата тима в шампионата за 2023 година. Победното попадение за отбора на Николай Костов означи Дарлан. Това е негов първи гол в офизциален мач за сините. Софиянци се качиха на четвърто място с 35 точки, 10 по-малко от. Ботев Враца е предпоследен с 13 точки.

Костов пусна трима централни бранители поради контузиите на Жереми Петрис и Вандерсон Цунами. Първата рискова офанзива в мача беше за Левски. Марин Петков беше изведен от Дарлан и центрира, само че Спас Георгиев почисти пред Рикардиньо. В 23-ата минута Спас Георгиев центрира, Даниел Генов стреля с глава, само че Пламен Андреев улови.

В 29-ата минута Дарлан бе изведен от Уелтън в наказателното поле, само че Киконда мазета в корнер. Веднага след осъществяването му Левски сбърка, което разреши на Генов да изведе Марко Мажуга. Той стреля от дребен ъгъл, само че Андреев спря топката с крайник.

В 32-рата минута Левски откри резултата след неточност на Ботев. Дарлан овладя в наказателното поле с тил, финтира бранител, обърна се и стреля – 0;1. Вратарят Федерико Бариос също не се намеси добре.

В 50-ата минута Рикардиньо бе изведен самичък зад отбраната на Ботев, като трансферира и вратаря, и вратата. Малко по-късно Уелтън стреля, само че Бариос улови. След час игра Рикардиньо получи травма и се наложи да бъде заменен наложително. Уелтън пък си изкара жълт картон, който е пети за него и ще пропусне първата среща за 2024 година.

В последните минути Ботев реализира мощен напън, само че не съумя да изравни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР