Левски мина през Славия - 2:0 на ст. Александър Шаламанов

...
Левски мина през Славия - 2:0 на ст. Александър Шаламанов
Коментари Харесай

Левски не се затрудни срещу Славия с човек по-малко

" Левски " мина през " Славия " - 2:0 на ст. " Александър Шаламанов " от 11-ия кръг на Първа лига.

" Сините " играха повече от 70 минути с човек по-малко, само че това не ги затрудни изключително против " белите ", които се показват много едва от началото на сезона. Тимът на Николай Костов записа шести следващ мач без проваляне и с 22 точки се утвърди на третото място.

" Славия " позволи седма поредна загуба и девети пореден мач без триумф, като още няма извоювана точка в четири семейства. С актив от едвам 4 т.  " белите " заемат предпоследната позиция в подреждането.  

" Левски " имаше съществено преимущество във владеенето на топката първоначално, само че мъчно стигаше до обстановки пред вратата на домакините. В 23-ата минута Асими Фадига беше изпъден поради рисково влизане с бутоните в крайници на Иван Минчев покрай централния кръг на терена.

Главният арбитър Валентин Железов в началото отсъди единствено нарушаване, само че прегледа обстановката на ВАР и сподели пряк червен картон на френския халф.

В 28-ата минута капитанът Галин Иванов прати топката в мрежата на гостите, само че попадението беше анулирано поради засада.

" Левски " беше доста покрай откриването на резултата в 32-ата минута. Уелтън нахлу отляво в пеналта и пусна към непокрития Джавад Ел Джемили, който от десетина метра засече, само че край задачата.

Две минути по-късно " сините " въпреки всичко поведоха. Дарлан изведе Роналдо зад тила на отбраната на домакините и той технично трансферира Светослав Вуцов за 1:0.

В 48-ата минута " Левски " беше покрай втори гол. Мартин Георгиев не се намеси добре пред наказателното поле на " Славия ", Роналдо се измъкна вдясно и стреля от дребен ъгъл, само че Вуцов мазета с крайник.

В 51-ата минута " Славия " пропиля най-хубавата си опция. Ертан Томбак центрира по тревата отдясно и топката стигна до непокрития Галин Иванов, който от границата на дребния пеналт не съумя да я насочи в опразнената врата.

Малко по-късно Цунами стреля право във Вуцов с глава от близко, само че в 54-ата минута " Левски " въпреки всичко удвои преднината си. При контраофанзива Уелтън игра независимо, нахлу вляво в наказателното поле и с удар по диагонала прати топката в мрежата за 2:0.

След второто попадение " сините " се прибраха, а домакините няколко пъти пробваха вратаря Пламен Андреев, само че без да го притеснят съществено.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР