Левски ЛУКойл е новият баскетболен шампион на България. Създаденият през

...
Левски ЛУКойл е новият баскетболен шампион на България. Създаденият през
Коментари Харесай

"Левски ЛУКойл" е шампион за втори път в историята

" Левски ЛУКойл " е новият баскетболен първенец на България. Създаденият през 2015 година от Константин Папазов клуб победи за повторно с купата в НБЛ след дебютното си отличие през 2018 година, когато по средата на сезона получи спонсорството на петролния колос.

Във финала на сезон 2020/2021 година " сините " надиграха носителя на Купата на България " Рилски състезател " с 4-1 победи. Столичани затвориха шампионската серия с победен триумф в мач №5 с 84:69 като посетители в Самоков. Единственото проваляне за " ЛУКойл " пристигна в семейството в зала " Универсиада " в четвъртата среща преди три дни.

Американецът Кийт Бенсън способства с 19 т. и 9 битки за шампионския триумф, а Христо Захариев и Тайрън Бразелтън вкараха по 15 т. Влезлият като запаса Йордан Минчев пък реализира " дабъл-дабъл " с 13 т. и 12 битки за единствено 17 мин. на паркета.

За " Рилецо " Брендън Браун вкара 16 т., Павлин Иванов осъществя 12 т., а трима играчи приключиха с по 10 т. - Алекс Симеонов, Трей Портър и Николас Карвачо.

" Нормално е, когато човек стане първенец, да има страст и адреналинът да е по-висок - показа президентът на новия " наследник " клуб Тодор Стойков пристигнал от Правец в София дружно с преместването на " ЛУКойл " от " Академик " в " Левски 2014 ". - Аз съм благополучен поради момчетата, които демонстрираха на паркета, че са класни. Заради треньорите и почитателите, които пристигнаха и ни подкрепяха по един необикновен метод. Показаха какво значи поддръжка. Благодарен съм на " ЛУКойл-България " за вярата в нас, че тимът на " Левски " още веднъж ще е първенец. Не мога да кажа за идващия сезон, в този момент тематиката е шампионската купа. Сега ще честваме, тъй като знаем по какъв начин. Тогава ще приказваме за идващия сезон. "

За най-полезен състезател (MVP) във финалната серия беше определен сръбският водач на " Левски ЛУКойл " Данило Тасич. Крилото записа междинни индикатори от 19.2 т., 10.2 битки и 3.0 асистенции в петте мача против " Рилски състезател " при 55% пукотевица от игра. Той вкара 23 т. в първия мач, по 19 във втория и третия, 27 в четвъртия и 8 в петия.

" Днес " Левски " игра по-добре, поздравления за купата - похвали противника треньорът на самоковци Людмил Хаджисотиров. - Искам да поздравя моя тим. Да благодаря на играчите, управлението, почитателите и всички за поддръжката, тъй като имахме един супер сезон. Трябва да се гордеем от това и главите да са ни вдигнати високо. Когато си направил всичко допустимо, което е по силите ти, няма от какво да се срамуваш. Трябва да сме удовлетворени. Благодаря на всички, които участваха в целия този развой. Беше наслаждение цялата година и работа. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР