„Левски“ и „Ботев“ (Пд) завършиха 2:2 в мач от 20-ия

...
„Левски“ и „Ботев“ (Пд) завършиха 2:2 в мач от 20-ия
Коментари Харесай

Ботев изпусна да победи Левски на Герена

„ Левски “ и „ Ботев “ (Пд) приключиха 2:2 в мач от 20-ия кръг на Първа лига. " Сините " изоставаха в резултата до 33-ата минута, само че с помощта на попадения на Найджъл Робърта и Мартин Петков стигнаха до поврат. Преди това прецизен за гостите бе Атанас Илиев, а още веднъж той през втората част оформи крайния резултат.

Още преди началото на мача Славиша Стоянович бе заставен да направи промяна в стартовия състав, откакто титулярния ляв бек Файсал Рерас получи травма на загрявката преди мача и се наложи на негово място да влезе Патрик-Габриел Галчев.

В първите минути на срещата двата отбора бяха много внимателни, като опитваха да основат нещо по-опасно, само че по този начин и не се стигна до забавни положения пред една от двете порти.

Гостите от Пловдив поведоха в 16-ата минута с гол на Атанас Илиев. „ Левски “ отговори с удар на Патрик-Габриел Галчев, който опита шанса си от разстояние, само че топката прелетя над вратата.

В 26-ата минута Мартин Райнов се оказа най-съобразителен в наказателното поле и стреля с глава, само че неопределено.

„ Левски “ въпреки всичко стигна до изравнителен гол в 33-ата минута. Илия Юруков откри Найджъл Робърта в наказателното поле. Нидерландецът се обърна чудесно, финтира бранител на гостите и с удар по диагонала прати топката в мрежата на Георги Аргилашки.

„ Сините “ стигнаха до цялостен поврат малко преди края на първото полувреме. След нова неточност на „ Ботев “ в центъра на терена Робърта взе топката и напредна в половината на гостите. Нападателят откри чудесно Мартин Петков, който със мощен удар от границата на наказателното поле направи резултата 2:1.

През втората част „ Левски “ сътвори положително състояние в 50-ата минута. Найджъл Робърта получи добра топка на централната линия на терена и напредна рисково, като реши да стреля от разстояние, само че ударът му не затрудни Аргилашки.

Малко по-късно Патрик-Габриел Галчев стреля от добра позиция, само че около вратата. Веднага по-късно " сините " откраднаха топката, като Робърта откри Здравко Димитров в наказателното поле. Крилото стреля незабавно, само че стражът на „ Ботев “ избави.

В 56-ата минута „ Ботев “ топката стигна до Атанас Илиев, който отблизо разстояние се разписа за 2:2.

Няколко минути по-късно Найджъл Робърта стреля от фаул пред наказателното поле на Ботев, само че стражът на гостите улови.

В 77-ата минута гостите бяха покрай поврат. След центриране от корнер Мишел Еспиноса стреля с глава, само че ударът му срещна напречната греда на " сините ".

До края на дуела и двата отбора имаха своите шансове, само че до нови попадения по този начин и не се стигна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР