Левски е получил лиценз за участие в европейските клубни турнири,

...
Левски е получил лиценз за участие в европейските клубни турнири,
Коментари Харесай

"Левски" получи лиценз за Европа, "Етър" засега е без

Левски " е получил лиценз за присъединяване в европейските клубни шампионати, заяви уеб сайтът на БФС. Това демонстрира, че сините са дали отговор на условията и ще бъдат позволени до Лига Европа, в случай че се класират.

През декември УЕФА даде период от два месеца на клуба да погаси отговорности, с цел да избегне изключване от евротурнирите. В началото на март изпълнителният шеф Павел Колев разгласи, че условията са изпълнени.

Борещият се за място в Лига Европа " Етър " няма лиценз за Европа. Общо осем тима са кандидатствали за право за присъединяване в шампионатите на УЕФА и са получили зелена светлина. От БФС обясниха пред " Дневник ", че проблем с " Етър " няма, а единствената причина тимът да не е получил лиценз е, че не е изискал подобен.

" Етър " ще спори в два мача със " Славия " за седмото място в Първа лига. Ако излезе победител, ще играе един мач като посетител на третия в директен спор за квота за квалификациите в Лига Европа. В случай, че клубът от Велико Търново си заслужи правото да взе участие в евротурнирите, той ще може да изиска лиценз и няма да има проблем да го получи, допълниха от футболния съюз.

Другите тимове с лиценз за Европа са " Лудогорец ", ЦСКА, " Левски ", " Берое ", " Ботев " (Пловдив), " Черно море ", " Славия " и носителят на Купата на България " Локомотив " (Пловдив).

Всички останали участници в Първа лига са получили лиценз, От листата отсъства само " Верея ", който беше изваден поради получени сигнали за съмнителни мачове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР