Левски е новият носител на Суперкупата във волейбола, след като

...
Левски е новият носител на Суперкупата във волейбола, след като
Коментари Харесай

Левски победи Хебър и спечели Суперкупата във волейбола

Левски е новият притежател на Суперкупата във волейбола, откакто победи с 3:2 (30:28, 25:22, 17:25, 23:25, 15:13) Хебър във финала в Бургас след 2 часа и 45 минути игра. Сините завоюваха трофея за първи път в историята си.

В шампионата за Суперкупата участваха общо четири тима. На полуфиналите Левски в профил първенеца Нефтохимик, а на финала се оправи с носителя на Купата и Суперкупата на България от предишния сезон и любимец в шампионата Хебър.

Левски стартира мача добре и водеше с пет точки, само че след страхотна серия от сервис на Джулио Саби Хебър навакса изоставането си. В края въпреки всичко сините измъкнаха първата част. Във втория Левски продължаваше да играе доста мощно в нахлуване, а добре за отбора играеше 16-годишният разпределител Симеон Николов. Сините завоюваха и втория гейм.

Хебър се върна в мача с безапелационен триумф в третия, а по-късно съумя да измъкне и четвъртия, с цел да прати мача в тайбрек. С три следващи аса на Венислав Антов Левски поведе с 5:2 в петата част. Сините поддържаха преднина, само че в края Хебър съумя да изравни до 13:13. С обсада на Майкон Морейра и ас на Владимир Гърков Левски завоюва трофея.

Сините приключиха мача с 15 аса против 11 за противника. Левски имаше преимущество и на обсада с 11 против 8. Страхотен мач за сините изигра Антов с 32 точки. Гърков добави 13. За Хебър Саби приключи с 28, а Розалин Пенчев и Виктор Йосифов означиха по 10.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР