Левски е мечтаел за държава, в която българи, турци, евреи

...
Левски е мечтаел за държава, в която българи, турци, евреи
Коментари Харесай

Костадинов и расистките коментари: това е достойно единствено за срам и съжаление


Левски е мечтаел за страна, в която българи, турци, евреи да бъдат равноправни във всяко отношение. Модерният нашенски лъжепатриот е ням за този завет.

Расистки коментар на водача на  Костадин Костадинов по адрес на френския народен тим на в Катар провокира остра реакция от посолството на Франция. Вместо да се извини, господин Костадинов гордо разгласява на стената си във Facebook писмото на посолството до парламентарната група на " Възраждане ". Не пропусна да добави и " остроумния "  отговор на партията.

Достойно единствено за позор и страдание

Формации като. Расизмът обаче не е мотив за овации и горделивост, а е заслужен за позор и страдание.
Редакцията предлага
Опитът на господин Костадинов да показва автентичност с сякаш шеговитото си запитване " кой е европейският тим и кой е африканският ", разяснявайки фотосите на тимовете по футбол на Мароко и Франция, е повече от прост.

Чувал съм неведнъж сходни намеци по адрес на чернокожите футболисти на " петлите ", както и на други спортисти. Неотдавна известен български състезателен публицист ми съобщи, че просто не можел да поддържа френския отбор, тъй като " не бил европейски ". А като се поотпусна, последваха редица расистки обиди, които няма по какъв начин да загатна в този текст. 

На расистките прояви на политици би трябвало да се реагира незабавно

Най-правилно е сходни дебелашки изявления да се пренебрегват, да не им се дава публичност, изключително когато целят да нервират и предизвикат. Проявите на расизъм от политици и обществени персони обаче показват в доста грозна светлина цялата страна. От една страна, хвърляме тиня върху самите себе си, а от друга даваме причини на всички - в Европа, а и освен - които по една или друга причина не харесват България. Ето защо на езика на омразата би трябвало да се реагира незабавно и то уверено. Преди той да се е развъдил.

Левски е мечтаел за страна, в която българи, турци, евреи да бъдат равноправни във всяко отношение.  " Всичките нации в нея щат живеят под едни чисти и святи закони ", написа Апостолът. Модерният нашенски лъжепатриот е ням за този завет. Той побърза да се гмурне в най-грозните миазми, пороци и предубеждения на предишното.

Разисъм има на всички места, той е белег на отпадналост

Мой прочут - кипърски грък, лекар по класическа китара от Йоркския университет в Англия, е споделял с болежка, че е подценяван от някои от британските си професори и би трябвало да свири " повече от безупречно ".

Моя близка, която като доста българи по-рождение е с по-матов цвят на кожата, се е оплаквала по какъв начин някои от продавачките в първокласните магазини за долни дрехи и козметика в Брюксел се вършат, че не я виждат като влезе, а на касата се отнасят с хладно пренебрежение към нея. В такива моменти тя си спомня за подмятанията по неин адрес и по адрес на произхода ѝ, които е чувала в родния квартал  " Люлин " в София. 

Петър Чолаков

Расизъм има на всички места, само че развитите общества осъзнават заплахата от отровните му пипала. В тях или най-малко измежду политическия елит съществува консенсус, че това е тежко заболяване, което би трябвало да бъде озаптявано и лекувано мигновено. Успехите на френския народен отбор и забележителни играчи като Мбапе и Зидан са бодил в очите на всички, които жигосват мултикултурализма.

Иска ми се да имам вяра. че през днешния ден множеството българи не споделят " полезностите "  на лъжепатриотите. Расизмът говори за голяма духовна пустош. Той е белег за отпадналост, издава нерешителност в личните сили, а не геройство. Само глупците се кичат с него като с брошка. 

***

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дъждовни води като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР