Левски допусна много болезнена загуба с 0:3 от АЕК Ларнака

...
Левски допусна много болезнена загуба с 0:3 от АЕК Ларнака
Коментари Харесай

10 от Левски записаха тежка загуба от АЕК Ларнака

Левски позволи доста мъчителна загуба с 0:3 от АЕК Ларнака в първа среща от втори квалификационен кръг на Лига Европа, играна на стадион " АЕК Арена ".
 Левски ще се пържи в Кипър
Футболистите на треньора Петър Хубчев стояха добре на терена и не позволяваха на домакините да владеят дълготрайно топката. " Сините " пропуснаха и няколко положителни благоприятни условия да поведат в резултата, само че Дени Алар и Хали Тиам не съумяха да се разпишат.

В края на първото полувреме пък Живко Миланов получи втори жълт картон и бе изпъден, откакто влезе твърдо на Начо Касес. Санкцията бе пресилена, защото на повторението се виждаше, че испанецът преигра в обстановката.

През втората част численото преимущество си сподели думата и кипърците дръпнаха в резултата с три бързи гола на Апостолос Джиану (66`), Раул Руис (70`) и Хектор Хевел (75`).

Taка Левски ще има извънредно тежка задача в реванша, който е на 1 август, да върне пасив от цели 3 гола. Все отново очакванията сякаш са към момента живи, защото " сините " очевидно преобладаваха на терена, преди да останат с 10 индивида.

Още в 5-ата минута невероятна опция пропусна Алар, който беше изведен чудесно зад отбраната от Мариани. Деветката напредна фронтално против вратаря Рамирес, само че стреля високо в него, а не в далечния ъгъл, което разреши испанския пазач да избие в корнер. След центрирането от корнер Каргас също пропусна да открие, пращайки топката във външната страна на мрежата.

В 12-ата минута Акоран разруши в единоборство главата на Горанов, който имаше потребност от лекарска помощ към две минути. Националът обаче остана на терена с трансформира глава.

Отлично избавяне на Рамирес избави АЕК в 23-ата минута. Стаси Иванов проби добре отляво, след което върна топката към Тиам, който с удар с левия крайник от границата на наказателното поле, насочи топката към горния ляв ъгъл на домакините, само че стражът се разпъна и мазета.

Последните 15 минути на първата част играчите на „ Левски “ направиха поредност от непринудени неточности. Янис Каргас, Миланов и Иванов направиха фаулове, за които получиха жълти картони. Акоран от АЕК също получи жълт картон, спирайки рискова контраофанзива на Паулиньо. Таранът Джиану получи две подавания, само че отбраната на " сините " се оправи.

Алар пък мазета рисково центриране от корнер в дребното наказателното поле.В последната минута на първата част Миланов резервира една топката, която излезе в навън, а в тил беше ударен от Касес, с който размениха остри реплики. Буквално секунди преди края на първата част опитният състезател на „ Левски “ се ускори мощно към съперника, само че в последния миг се защищити да не го удари. Касес обаче извика мощно, симулира и се хвърли на терена. Реферът Тиаго Мартинш отиде да види легналия футболист, след което се ускори към Миланов и му сподели втори жълт и надлежно червен картон.

Последва меле сред Горанов и състезател на АЕК, незабавно след него и последния съдийски сигнал за първата част.

Втората част стартира с две промени. Илия Юруков влезе на мястото на Алар и застана на поста десен бранител, до момента в който Насиру Мохамед дебютира влизайки вместо Каргас.

През втората част влязоха и трите попадения.

АЕК Ларнака: Рамирес, Хевел (Асобре 76`), Гонзалес, Мойсов, Раул, Касес, Труюлс, Састре, Джиану (Тюлемесе 77`), Тричковски (Полярич 87`), Акоран
Треньор: Иманол Идиакес

Левски: Миятович, Миланов, Каргас (Юруков 46`), Рейш, Горанов, Тиам, Райнов, Мариани, Иванов (Димитров 83`), Паулиньо, Алар (Мохамед 46`)
Треньор: Петър Хубчев
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР