ЛЕВИЦАТА!“ и Българската газова асоциация подписаха ПАКТ ЗА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ.

...
ЛЕВИЦАТА!“ и Българската газова асоциация подписаха ПАКТ ЗА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ.
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ в ЕП ще отстоява позиция за дълбоки реформи в европейските институции и ограничаване на произвола на брюкселските чиновници

„ ЛЕВИЦАТА! “ и Българската газова асоциация подписаха ПАКТ ЗА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ. Документът формулира общото схващане за Зелената договорка в Европейски Съюз – на доктрина, позитивно начинание, само че на процедура, мощно проблематично за България. Това заяви пред медиите ръководителят на Коалиционния съвет на „ ЛЕВИЦАТА! “ Костадин Паскалев.

 Двете страни се споразумяха да положат старания бъдещите български евродепутати да формулират в своите стратегии позиция за идните избори за Европейски парламент за деполитизация и децентрализация на Европейската скица за търговия с квоти за излъчвания на парникови газове и образуване на национални тържища на парникови газове, както и за унищожаване използването на квотите за парникови газове като финансови принадлежности, за реализиране на национални нулеви карбонови стопански системи, а не незаслужено дотиране на развитите индустриални страни за сметка на периферията. Съгласието между  „ ЛЕВИЦАТА! “  и Българска газова асоциация цели да реализира развиване и запазване на българската стопанска система, обществената си мрежа и качеството на живот на българските жители.

Управителят на Българската газова асоциация Пламен Павлов означи, че образуваните у нас енергийни политики са надалеч от интереса на българските жители и изрази задоволство от получената поддръжка на  „ ЛЕВИЦАТА! “.

В подтекста на идния евровот енергийната сигурност е една от фундаменталните тематики за   „ ЛЕВИЦАТА! “, уточни Костадин Паскалев.  До края на февруари групировката ще сложи началото на своята дейна активност за изборите и ще показа претендентите си, които ще формулират национално виновни политики в Брюксел. В началото на март  „ ЛЕВИЦАТА! “  ще показа и политическите си сътрудници в евроизборите.

Във фокуса на политиките, върху които ще бъде подложен акцент, е застрашената народна власт в Европейския съюз и свободата на словото и медиите, методът, по който въобще действа и се вземат решения в Европейски Съюз и отношението към Русия, мирът и миграцията към и в Европейски Съюз, стопанската система в Европейски Съюз и общата селскостопанска политика.



В подтекста на образуването на политическа платформа на „ ЛЕВИЦАТА! “ за идния евровот Валери Жаблянов акцентира, че методът, по който сега действа Европейски Съюз и неговите органи, не удовлетворява голяма част от жителите на Европейския съюз  и съставлява опасност за съществени права и свободи на европейските жители, като правото на изложение и правото на свободно присъединяване в политическия живот. В този смисъл,  „ ЛЕВИЦАТА! “  ще отстоява позиция за дълбоки промени в европейските институции и ограничение на произвола на брюкселските служители. Акцент в предизборната акция за Европейски парламент ще бъде тематиката за мира и демилитаризация на европейската стопанска система.

Лидерът на АБВ Румен Петков сигнализира за готвен от СЗО Световен пандемичен контракт, влизането в действие на който, при пандемична обстановка, лишава страните, ангажирани с него, от суверенитет.  Петков акцентира, че страната ни би трябвало да прояви изключителни запаси към сходни съглашения и напомни големите загуби, които страната ни понесе в резултат на, както се оказа, в болшинството си ненужни ограничавания, по време на оповестената Ковид пандемия. А какъв брой тъкмо пари от държавната хазна са отишли в Ковид направлението и целия размер информация за дейностите на страната ни в оня интервал, за закупени ваксини, маски, дрехи и така нататък,  „ ЛЕВИЦАТА! “  ще изиска от Министерския съвет и отрасловото ведомство.

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР