Левицата е на крачка от исторически обрат в София. Разликата

...
Левицата е на крачка от исторически обрат в София. Разликата
Коментари Харесай

Политологът П. Чолаков: Резултатът на Мая Манолова в София е безпрецедентен

”Левицата е на крачка от исторически поврат в София. Разликата от 5% сред двама претенденти на балотаж не се е случвала до момента ”, съобщи политологът Петър Чолаков.
Той акцентира, че резултатът на подкрепената от Българска социалистическа партия Манолова ще даде спомагателен подтик, в случай че тя реши да сътвори предстоящ политически план.

По думите на Чолаков пред bTV в дните преди втори тур от локалните избори от ГЕРБ са „ пренавили пружината” след медийните появи на премиера Бойко Борисов и отправените послания против Манолова.

„ В очите на някои хора Мая Манолова излезе жертва, което ги накара да гласоподават за
нея”, добави още той.

Политологът Стефан Георгиев счита, че огромна част от десните гласоподаватели са дали своят вот за областен кмет, само че не са подкрепили претендент за кмет на община. Той беше безапелационен, че резултатът на Мая Манолова е невиждан за „ синя” София.

„ Всъщност изборът „ не поддържам никого” и гласовете на втория претендент от балотажа са повече от тези на победителя”, акцентира той.

Георгиев счита, че това ще провокира преосмисляне на гласоподавателите. Той изясни, че на местата, където ГЕРБ губи изборите, не значи, че Българска социалистическа партия се възражда. Според него става въпрос за акумулиране на протестен избор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР