Летовници се оплакват в регионалната туристическа камара в Приморско от

...
Летовници се оплакват в регионалната туристическа камара в Приморско от
Коментари Харесай

Летовници питат: Къде е свободната зона на плажа в Приморско?

Летовници се оплакват в районната туристическа камара в Приморско от неналичието на свободна зона за плажуване на Северния плаж.

На Северния плаж в Приморско свободните места са оградени за атракциони с джетове и водни колела, изнесени са на повече от половин километър или са отдадени на избрани туристически компании.

Чадърът коства 5 лв., още толкоз е цената на шезлонга. „ Голяма част е отдадена на избрана туристическа компания, като оферират в туристическите пакети шезлонг и чадър, една част, която би трябвало да е свободна зона, пък е отдадена на детски лагери”, разяснява Стоян Петров, ръководител на Регионалната туристическа камара в Приморско.

--> Концесионерът изясни, че сме объркали плажа. Той означи, че даже и да има отдадени чадъри на туристическа компания, за това има контракт. „ Никъде не написа, че е неразрешено, то е заварено положение”, сподели Любомир Николов, шеф на Северен плаж – Приморско. По думите му плажът е разпределен отмерено – 50 на 50.

Стопанисваната от този концесионер линия е дълга цялостен километър, до плажа на някогашната резиденция " Перла ". Той заведе екипа на bTV да се увери, че има и свободна зона.

“Пълно е на всички места, вървим от може би 500 метра нататък и не може да намерим на никое място места”, оплака се летовникът Ивайло Ганчев. По документите обаче свободната зона е даже повече от заетата с чадъри.

Дали е спазен законът за 50% свободен и еднакъв достъп до плажа на всички жители, може да откри единствено комисия от Министерството на туризма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР