Летният туристически сезон започна колебливо, но в момента протича нормално.

...
Летният туристически сезон започна колебливо, но в момента протича нормално.
Коментари Харесай

Илин Димитров: Летният туристически сезон започна колебливо, в момента протича нормално

" Летният туристически сезон стартира нерешително, само че сега протича обикновено. Оптимист съм за сезона... Ако нямаме отрицателни послания и работим дружно, ще имаме сполучлив туризъм. Но в случай че страна, Неправителствени организации бранш, просветителни институции и бизнес не работят дружно, няма по какъв начин да имаме триумф. Необходими са положително отношение към туристите, тласъци към туроператорите и по-малка административна тежест върху бранша ".

Това сподели пред БНР Илин Димитров, секретар по туризма, образованието и културата в президентството, някогашен длъжностен министър на туризма, някогашен ръководител на парламентарната комисия по туризма като народен представител от Политическа партия.

Заради разрушаването на язовир " Нова Каховка " в Украйна доста туристи от Румъния и България са отменили резервациите си.

" Кампанията към случая беше доста мръсна, кална и подла, имаше хиляди заглавия за проблематична вода, а водата е чиста. Много бързо бяха анулирани резервации, тъй като хората се уплашиха. В момента секторът е доста сензитивен. Много от хотелите работят с онлайн букинг платформи, през които - при отменяне на резервация, не се дължи наказателна клауза или санкция. Когато загубихме туристите, възобновяване ще бъде мъчно. Кампанията можеше да бъде по-оптимална и да съобщим по-навременно в медиите, че водата е чиста. Доверието ще се възвърне мъчно ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР