Летният сезон е почти към края си, затова е време

...
Летният сезон е почти към края си, затова е време
Коментари Харесай

Равносметка: Българите спасиха летния сезон

Летният сезон е съвсем към края си, по тази причина е време за равносметка.

Според хотелиери и туроператори точно българските туристи са тези, които избавиха летния сезон по нашето Черноморие. Благодарение на тях част от хотелите в най-големия морски курорт Слънчев бряг не оповестиха банкрути, а вилите и къщите за посетители на юг съумяха да запълнят потенциала си 100%, осведоми Българска национална телевизия.

На фона на пандемията от ковид от туристическия отрасъл въпреки всичко са удовлетворени от Сезон 2020. Невъзможността да се пътува в чужбина и рестриктивните мерки в гръцките курорти, привлякоха най-много българските и румънските туристи.

Христина Славова, Регионална туристическа камара-Бургас: Средностатистическият български екскурзиант посещаваше дребни фамилни хотели, жилища и частни вили, които изключително през месец август запълняемостта им беше на 100%, до момента в който огромна част от огромните ол инклузив хотели даже не отвориха порти през този сезон.

Хотелиери в Слънчев бряг, които главно разчитат на задграничен поток от туристи от Англия, Израел и Русия, признават, че са работили на загуба. Около 80% е спадът за всички задгранични пазари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР