Летният семинар е организиран от СИФАМ и неговите университети-партньори, включително

...
Летният семинар е организиран от СИФАМ и неговите университети-партньори, включително
Коментари Харесай

Летен семинар „Сигурност, безопасност, уязвимост“ ще се проведе на 10-12 юли 2022 г. в София

Летният семинар е проведен от СИФАМ и неговите университети-партньори, в това число Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, като част от тематика, която придобива необикновен отзив през последните години и още повече през последните месеци.

Стопанският факултет е сътрудник на ESFAM в организирането за втора поредна година. Геополитическите, климатичните и здравните опасности се съчетават с възходящата цифровизация на дейностите и нарушават избран брой референтни правила.

Интеграцията на страните от Западните Балкани в Европейския съюз към момента не е завършила, а новите кандидатки към този момент възнамеряват да разширят участието си на изток, чак до Кавказ. Военните съюзи като НАТО, само че също и солидарността сред страните, преначертават нови логики на логистичните вериги и комерсиалните потоци.
 Photo5-Seminaire2022-1920x1080
Отново се появяват опасности от война, а рецесиите в региона на електронните съставни елементи и суровините трансформират държанието на фирмите. Сигурността на доставките в нашите вериги за доставки към този момент не е обезпечена, а търсенето на услуги за сигурност се усилва. Тази неустойчивост се трансформира в систематична, а нашите интернационалните компании към този момент не знаят по какъв начин да се оправят с локалните проблеми, които се популяризират във физическите, финансовите и осведомителните мрежи, и се обръщат към своите екипи и страните да ги подкрепят и да компенсират минусите на една глобализирана и нерегулирана система.

Сложността на организациите ни, съчетана с многочислените разтърсвания и промени в обществата ни, също кара хората да се усещат уязвими към нови систематични опасности, само че и към организационни промени в методите на работа. Практиките на свободното време, в това число туризмът, също се развиват и слагат под въпрос устойчивостта на моделите.

Каква политика за сигурност би трябвало да разработим, с цел да осигурим подвижността на ползвателите на различни транспортни средства в града (мотоциклет, скутер, велосипед, товарен велосипед, електрически скутер, електрически скейтборд и т.н.)?

Целта на летния семинар е да се дискутират аргументите за рисковете, водещи до нуждата от сигурност, само че най-много естеството на практиките и реакциите на нашите организации. Изключват ли се или се ускоряват взаимно уязвимостите? Как новите уязвимости могат да бъдат съчетани с уязвимостта към изменението на климата и икономическата накърнимост? Какви обществени политики би трябвало да се ползват, когато битката с уязвимостта е в несъгласие?

Насърчаваме и изпращането на трансдисциплинарни отчети по тази обща тематика, които регистрират разнообразни равнища на подробност (от индивида до страната, до всички типове частни или обществени организации) и оферират отчет за проблемите на сигурността, сигурността и уязвимостта на нашите организации.

Заглавията на отчетите или малко обобщение могат да се изпращат до 20.06.2022 година на адрес:

Работен език: френски и английски
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР