Летният фестивал Опера на върховете, който Софийската опера и балет

...
Летният фестивал Опера на върховете, който Софийската опера и балет
Коментари Харесай

Верди и Пучини ще звучат на Белоградчишките скали в "Опера на върховете"

Летният фестивал " Опера на върховете ", който Софийската опера и балет провежда за трета година, ще се организира от 13 до 29 юли на открита сцената на Белоградчишките скали, оповестиха от операта. Всички спектакли ще бъдат в първия двор на крепостта и ще стартират в 20 часа.

Програмата тази година ще включва балетни спектакли и опери, като някои от тях бяха изиграни през месец май тази година на сцената на " Балшой спектакъл " в Москва. Част от балетната стратегия са световноизвестни заглавия като " Корсар ", чиято първа премиера е на сцената на " Пале Гарние " в Париж през 1856 година Постановката е по музика на Адолф Адам и ражисура на Елдар Алиев.

В афиша е и балета " Жизел ", още веднъж по музика на Адолф Адам, а постановката и режисурата са на хореографа Петър Луканов. Балетната стратегия ще завърши с произведение на австрийския композитор Лудвиг Минкус " Дон Кихот ", въодушевен от романа на Мигел де Сервантес. Режисурата и постановката за българската сцена са на Петър Луканов.

Опера на Верди се посвещава на 330 години от експлоадирането на Чипровското въстание

Първа в оперната стратегия е " Верди Реквием " на Джузепе Верди, която уредниците посвещават на 370 годишнина от основаването на Никополската епархия, на 330 години от експлоадирането на Чипровското въстание и в памет на жертвите от въстанието в Северозападна България от 1850 година Солисти ще бъдат Габриела Георгиева, Гергана Русекова, Камен Чанев, Светозар Ангелов.

" Кармен " от френския оперен композитор Жорж Бизе и " Тоска " от компиозитора с италиански генезис Джакомо Пучини са другите две постановки, които фестивалът ще показа. Те са по режисурата на шефа на Софийската опера и балет Пламен Карталов. В ролята на Кармен ще бъде Виолета Радомирска, а ролята на Анджелоти в " Тоска " ще изиграе Ангел Христов.

Мюзикълът " Мамма миа " с нова идея

" Опера на върховете " ще показа и мюзикълът " Мамма миа ", чиято премиера е на 18 юли на сцената на Софийската опера и балет в София. " Българската версия ще е напълно друга от стотиците направени до в този момент ", сподели Пламен Карталов на конференция във връзка премиерния театър и добави, че има своя авторска идея.

В последните дни на фестивала посетителите ще могат да гледат спектакъла " Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри ", който ще се състои в пещерата Магурата.

Билетите за " Опера на върховете " са към този момент в продажба на касите на Софийската опера и балет, а също и онлайн на уеб страницата на операта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР