Летните жеги ни тормозят не само през деня, но обикновено

...
Летните жеги ни тормозят не само през деня, но обикновено
Коментари Харесай

Специалистът съветва: Как да заспиваме по-лесно в жегите

Летните жеги ни тормозят освен денем, само че нормално и през морните нощи . Добре знаем, че когато ни е доста топло, сънят мъчно идва . Или пък се будим постоянно, щедро изпотени.

Сомнологът, професор, лекар на медицинските науки Роман Бузунов, уточни няколко съвета, които да оказват помощ на страдащите от бодърствуване в горещото време, да заспят по-лесно.

„ Можете да охладите леглото с вода . Не става въпрос за изсипете вода, само че можете умерено да напръскате чаршафите си със студена вода, като употребявате шише с разпръсквач. Докато спалното долни дрехи изсъхва, ще ви бъде по-хладно ", поучава Бузунов.

Задължително пийте колкото е допустимо повече хладка вода . Ако е доста горещо, дано течностите да бъдат най-малко три литра. Този съвет несъмнено важи за пациентите, които нямат бъбречни и сърдечно-съдови противопоказания . " В жегата се потим доста и се получава изпаряване, което води до дехидратация на тялото ", припомня лекарят.

Тези, които нямат климатик в дома си, той поучава да употребяват вентилатори . Роман Бузунов предлага и да се следи дали в жегите не се обострят сърдечно-съдовите болести, защото това е постоянно срещан проблем.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР