Летните горещини могат да се окажат изключително опасни. Важно е

...
Летните горещини могат да се окажат изключително опасни. Важно е
Коментари Харесай

Сложете лед върху тази точка и веднага ще усетите ПРОХЛАДА

Летните горещини могат да се окажат извънредно рискови. Важно е да не ги подценяваме и да действаме рационално.

Трябва да одобряваме колкото се може по-големи количества вода, да носим шапка върху главата си, да прекарваме времето на сянка и хладина и да се храним с доста плодове и зеленчуци. Има няколко метода, посредством които бързо можем да се охладим и да се спасим от топлинен удар.

Всички те са директно свързани с мигновено изстудяване на тялото. Повечето хора са привикнали, в случай че усетят неразположение поради жегите, да си вземат хладък душ и по този метод да контролират телесната температура.

Не постоянно обаче събитията разрешават да влезем под душа. Има доста случи, в които това е извънредно невероятно - в случай че сме на работното си място, обядваме с другари в обичан ресторант, разхождаме се в някой парк и прочие.

Лед - избавените от жегите
 Ако искаш да се спасиш от ЖЕГИТЕ на мига, направи ето това и въпросът е решен Ако искаш да се спасиш от ЖЕГИТЕ на мига, направи ето това и въпросът е решен
Лятото е в разгара си и наша е отговорността да намерим метод за справяне с жегите. С всеки минал ден температурите осезаемо се покач...

В подобен миг би трябвало да се работи доста рационално и да се мисли трезво. Веднага помолете за няколко кубчета лед, които да поставите в региона зад ушите, върху китките, зад коленете, врата, глезените. Незабавно ще усетите хладина. Тя няма да трае постоянно, само че за известно време ще страните от жегата и ще прогоните това възприятие на беззащитност.

Ако въпреки всичко нямате лед на разположение, побързайте да пуснете студената вода и да държите китките си под течащата бликам. Това също оказва помощ за бързо изстудяване.

Хората, които постоянно пътуват с автомобила си, е добре да носят хладилна чанта със себе си. Освен за охлаждане на напитките, тя е съвършеното място за предпазване на няколко кубчета лед, с които да се освежавате, до момента в който пътувате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР