Летиция Джеймс иска Тръмп, синовете и адвокатите да бъдат глобени с по 10 000 долара за многократно изтъкване на губещи аргументи в нейното дело за измама

...
Правният екип на Тръмп продължава да излага същите неуспешни аргументи
Коментари Харесай

Правният екип на Тръмп продължава да излага същите неуспешни аргументи в съдебните документи, казват служители от Ню Йорк.

< p>NY AG Летиция Джеймс поиска от съдия в Манхатън да глоби Тръмп, синовете му и адвокатите му с по 10 000 долара.

Това ще накаже екипа на Тръмп за това, че губи времето на всички с неуспешни и „несериозни“ аргументи, казва тя.

На главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс й стига от същите стари губещи аргументи на Тръмп.

В бурно дело в съда във вторник главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс поиска от съдия в Манхатън да наложи 10 000 долара глоби всеки на Доналд Тръмп, двамата му най-големи синове и техните адвокати за това, че наскоро повдигнаха същите „несериозни“ правни аргументи в борбата срещу нейното съдебно дело за бизнес измама за 250 милиона долара.

През последната година тя твърди и последно миналата седмица, адвокатите на Тръмп многократно повдигнаха тези аргументи в борбата срещу делото, което е насрочено за 2 октомври.

Сред тези губещи аргументи са твърденията, че делото е политически мотивирана вещица Хънт и че Джеймс няма правна легитимация или капацитет да го съди, тъй като предполагаемите бизнес измами на Тръмп не са навредили на обществеността.

„Ходът на главния прокурор сам по себе си е несериозен“, каза адвокатът на Тръмп Клифърд Робъртс пред Insider във вторник, отказвайки да коментира повече.

Тези кръстосани обвинения в несериозност бяха предизвикани миналата седмица, когато Джеймс поиска от съдията да разреши част или целия случай в предварителния процес.

В борбата с това предложение предварителна забрана, Тръмп отново повдигна някои неуважени преди това аргументи, включително поставяне под съмнение на репутацията и капацитета на Джеймс да заведе делото.

Тръмп също повтори друг неуспешен аргумент, твърдейки, че отказът от отговорност в неговите оспорвани банкови документи предупреждава банките да не да разчита изцяло на математиката си – отказите от отговорност, които бившият президент каза в показанията си през април, направиха документите „безполезни“. наречена клауза за „безполезност“ – в решения от октомври 2022 г., каза Джеймс в меморандум за закон, подаден също във вторник.

Съдията от Върховния съд на Ню Йорк Артър Енгорон постанови тогава, че „клаузата за безполезност“ е сам по себе си е безполезен, тъй като езикът в клаузата „показва пределно ясно, че г-н Тръмп е бил напълно отговорен за информацията, съдържаща се в нея.“

Разрешаването на „общи откази от отговорност за изолиране на лъжците от отговорност“ напълно би подкопало банковите документи, пише съдията.

Engoron отхвърли същите тези три аргумента – правоспособност, капацитет и клаузата за „безполезност“ – месец след това първо отхвърляне, като отхвърли предложението на Тръмп от ноември 2022 г. за прекратяване на целия случай.< /p>

„Съдът отхвърли тези аргументи за втори път, отбелязвайки, че те „бяха гранично несериозни дори първия път, когато обвиняемите ги изказаха“, написа Джеймс във вторник.

„Усъвършенстваният защитник трябва да са знаели по-добре", смъмри се тогава Енгорон, въпреки че съдията отхвърли финансовите санкции в този момент.

Енгорон дори "забеляза, че четенето на кратката информация на обвиняемите " е, ако цитирам бейзболния мъдрец Лорънс Питър ("Йоги" ') Бера, „Дежа вю отново“, написа Джеймс във вторник.

Аргументите за уволнение на Тръмп се провалиха при обжалване, само за да бъде „ексхумиран“ отново миналата седмица, каза Джеймс във вторник.

< p>Engoron трябва да определи "максималната допустима сума" за санкции, твърди Джеймс, "тъй като обвиняемите и техните адвокати са били предупредени преди това от съда, че поведението им при повдигането на отхвърлени преди това аргументи е несериозно и подлежи на санкция", написа Джеймс във вторник.

Главният прокурор иска 220 000 долара санкции, или 10 000 долара за всеки ищец, включително организацията Тръмп и девет свързани тръста и LLCs, плюс Доналд Тръмп, Доналд Тръмп младши, Ерик Тръмп, бивш финансов директор Алън Уайселбърг, компания контрольор Джефри Маккони и седем адвокати на защитата.

Генералният прокурор твърди в делото си, че Тръмп и компанията му рутинно са завишавали стойността на имотите му в десетилетие на финансови попълвания. Разчитайки на тази измамна математика, банките са отпуснали заеми за стотици милиони долари при по-ниски лихвени проценти, казва тя.

В други финансови документи Тръмп твърди, че е намалил стойността на имотите си, за да спести от данъци върху имотите, заяви главният прокурор.

Тръмп отрече да е извършил нарушение. В показания, публикувани миналата седмица, той повдигна много от същите аргументи, включително, че нито една банка не е била жертва и че отказите от отговорност в оспорваните му финансови документи ги правят „безполезни“.

Engoron все още не се е произнесъл по искания за ранно решение или санкции на главния прокурор. Той също така не се произнесе по откритото искане на екипа на Тръмп целият случай да бъде отхвърлен. Съдията е обещал, че въпросът ще бъде разгледан в неговата съдебна зала в Манхатън на 2 октомври „по дяволите или при висока вода“.

Но съдията, който ще председателства процеса без съдебни заседатели, е санкционирал преди това Тръмп за това, че не е изпълнил напълно призовките на Джеймс за личните му бизнес документи. Нейният офис предположи, че това ще доведе до допълнителни санкции.

 

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР