Летището в Сингапур е изправено пред продължителен период на криза

...
Летището в Сингапур е изправено пред продължителен период на криза
Коментари Харесай

Най-доброто летище в света е в тежка криза

Летището в Сингапур е изправено пред нескончаем интервал на рецесия поради коронавирусната пандемия, сочат данните на Changi Airport Group. Местният летищен оператор разгласява данните в годишния си отчет, представен от AsiaNews.it.

През 2020 година за осма поредна година летището в града-държава бе определено за най-хубавото в света измежду приемащите 60-70 милиона пасажери. С рестриктивните мерки, наложени поради COVID-кризата, и последвалия срив в размера на идващите до най-ниското равнище в историята, Changi затвори два от четирите си терминала и отсрочи построяването на пети с две години.

Само през първото тримесечие на тази година летището е изгубило облагата, добита през 2019 година, като облагите са спаднали с 36%. Летището съумя да се задържи на повърхността с помощта на приходите, получени от Jewel - огромен търговски център, в който се обитават атракции като тропическа гора, градина-лабиринт и най-високият неестествен водопад в света. Летищният оператор твърди, че финансовото възобновяване ще бъде допустимо единствено при мощно облекчение на рестриктивните мерки на полетите.

В ранните стадии на здравната рецесия множеството страни затвориха небето си и прекъснаха въздушните връзки с другите държави; въздушният трафик стартира се възобновява от месец май, само че с по-бавни темпове. В световен мащаб няколко самолетни компании подадоха молба за неплатежоспособност или прекратиха активността си. Миналата седмица американските превозвачи започнаха да уволняват хиляди чиновници. Конгресът към момента не е постигнал съглашение за даване на икономическа помощ на бранша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР