Летище Пловдив ще има полети до Истанбул от февруари, съобщава

...
Летище Пловдив ще има полети до Истанбул от февруари, съобщава
Коментари Харесай

Летище Пловдив стартира полети до Истанбул от февруари 2023 година

Летище Пловдив ще има полети до Истанбул от февруари, оповестява БНР. Те ще започват два пъти седмично от февруари. Самолетите ще кацат на азиатското летище " Сабиха Гьокчен ", съобщи ръководителят на съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов. 

От там има стотици благоприятни условия за прикачване на полет до разнообразни елементи на света, в това число полети до десетки мечтани дестинации в Европа и Азия.

Очаква се да има линия и до Бурса и връзка с Анталия. Преговорите са на край, общността в Бурса наброява над 450 000 изселници с двойно поданство.

В момента от летище Пловдив има постоянни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин. Там оперират нискотарифните компании.

Чартърната стратегия към този момент започва с полети от Северна Ирландия, Белфаст и от Турция, с полети от Анталия и от Измир.

Ангелов съобщи, че през тази година има повече полети, спрямо годините преди пандемията.

До 20 декември 2022 година - 215 000 пасажери са минали през летище Пловдив. Той добави, че това е връх за пасажерите, които са минали през летището за една година.

" Най-силната година преди пандемията бе 2018 година и тогава сме имали 130 000 пасажери, в този момент съвсем два пъти повече ", разяснява ръководителят на съвета на шефовете на летището.

Той акцентира, че всичко това показва огромните благоприятни условия и капацитет на Южен централен регион и прилежащите области, за ново развиване на аеропорта.

" Фондът за развиване на летище Пловдив работи интензивно и програмата става с негова помощ ", добавя Ангелов.

Той даде обещание от 5 януари 2023 година да започва и нов уебсайт на аеропорта, като ще се развиват и доста по-активно обществените мрежи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР