Летище Хийтроу ще удължи ограничението за броя на пътниците, летящи

...
Летище Хийтроу ще удължи ограничението за броя на пътниците, летящи
Коментари Харесай

Летище Хийтроу удължава до края на октомври мярката за по-малко пътници дневно

Летище " Хийтроу " ще удължи ограничаването за броя на пасажерите, летящи от него, до края на октомври заради дефицит на личен състав , заяви Това значи, че ограничаването към този момент ще бъде в действие до края на учебните ваканции в Обединеното кралство.

След консултация с самолетните компании дневният предел от 100 000 заминаващи пасажери към този момент ще се ползва до 29 октомври, заяви управлението на летището. Най-голямото летище в Обединеното кралство съобщи, че ограничаването ще " обезпечи на пасажерите убеденост преди техните половинчасови бягства ".

От управлението на летището, също по този начин оповестиха, че таванът ще бъде подложен на постоянен обзор и може да бъде отстранен рано, в случай че равнището на личния състав се усъвършенства.

Главният търговски шеф на Хийтроу Рос Бейкър сподели: " Нашата съществена грижа е да подсигуряваме, че предоставяме на нашите пасажери надеждна услуга, когато пътуват. "

" Искаме да премахнем ограничаването допустимо най-скоро, само че можем да го създадем единствено когато сме уверени, че всеки, работещ на летището, има ресурсите да даде услугата, която нашите пасажери заслужават ", добави той.

В отговор представител на самолетната компания Virgin Atlantic сподели: " Разочаровани сме, че летище " Хийтроу " към този момент реши да удължи тавана на пътническия потенциал до края на октомври , защото всяка седмица идват спомагателни запаси и прекарването на летището се усъвършенства. "

Авиокомпанията сподели, че нейните наземни оператори, Cobalt Ground Solutions, които дават отговор за услугите, в това число интервенциите по рампа и багаж, сега разполагат с личен състав на 95% от равнищата от 2019 година

" Клиентите на самолетните компании имат право да чакат резервациите им да бъдат почетени и ние вършим всичко по силите си, с цел да сведем до най-малко разстройствата, с цел да отведем нашите клиенти до мястото, където би трябвало да бъдат безпроблемно ", добави той.

Група за правата на потребителите Коя? също по този начин предизвести, че този ход ще остави проектите на хиляди пасажери в неопределеност, като сподели, че обстановката е " неразбория ".
 Англия и Китай възобновяват пътническите полети сред двете страни
Англия и Китай възобновяват пътническите полети сред двете страни

Полетите бяха спрени през 2020 година поради пандемията от COVID-19

" Въпреки че удължаването на ограничаването за пасажери може да помогне на Хийтроу да предотврати повтаряне на неприемливите анулирания в последната минута, които видяхме по-рано през лятото, хиляди хора в този момент ще се тревожат дали проектите им за пътешестване могат да бъдат провалени ", сподели Гай Хобс, пътувания редактор в организацията.

" Хийтроу и засегнатите самолетни компании би трябвало да работят неотложно, с цел да обезпечат на пасажерите изясненост кои полети се редуцират, а самолетните компании би трябвало да подсигуряват, че засегнатите пасажери са осведомени с правата си на повторна резервация или възобновяване на суми. "

Десетки хиляди пасажери в Обединеното кралство бяха наранени от спиране на пътуването през лятото.

По време на пандемията авиационната промишленост редуцира хиляди работни места, защото интернационалните пътувания стопираха. Но от този момент се бори да набира и образова нов личен състав задоволително бързо.

Според компанията за авиационни разбори Cirium броят на анулираните полети в последния миг от Обединеното кралство е повишен със 188% през юни 2022 година спрямо юни 2019 година преди пандемията.

През юни Министерството на превоза и Управлението за гражданска авиация написаха взаимно писмо до превозвачите, като им споделиха да анулират полетите, които не могат да доставят това лято.

Междувременно профсъюзът Unite съобщи, че е обезпечил нарастване на заплатите със приблизително 13% за към 16 000 чиновници на British Airways.

Сделката планува служащите да получат еднократна сума на стойност 5% от заплатите си през август, консолидирано нарастване от 5% през септември и още 3% консолидирано нарастване през декември.

Това се случи, откакто към 700 чиновници на BA в Хийтроу - най-вече личен състав за регистрация -.

Персоналът в началото поддържа стачните дейности поради намаляването на заплатите с 10%, наложено по време на пандемията от Covid.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР