Летище Бургас бе наградено от Търговско индустриална камара Бургас за

...
Летище Бургас бе наградено от Търговско индустриална камара Бургас за
Коментари Харесай

Бургаското летище получи награда за принос в регионалната икономика

Летище Бургас бе наградено от Търговско индустриална камара Бургас за своя принос към развиването на стопанската система в района. Камарата раздаде годишните си награди на банкет в Бургас, където концесионерът на летище Бургас сграбчи оценката в категорията огромно дружество, с над 250 чиновници.

Концесионерът на летището бе отличен за приноса и вложенията си в транспортната инфраструктура, за привличането на нови самолетни компании и увеличението на броя на дестинациите и пасажерите. Наградата бе призната от Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД, в наличието на локалните и районни управляващи, на дипломатически представители и ръководители на държавни институции.

" България и Черноморският бряг са извънредно красиви и наша цел е летищата да отразяват тази хубост. За това ние продължаваме да влагаме, като се стремим да осигурим съвършени условия за всички - превозвачи, гости и чиновници ", показа Хеппе. " Ние ще продължим да работим за развиването на трафика и на района и сме признателни, че нашите старания се виждат от Търговско индустриална камара Бургас и общността " добави той.

Тази година 9 нови aвиoĸoмпaнии извършиха пoлeти oт и дo лeтищe Бypгac, а в лятнoтo paзпиcaниe бяxa вĸлючeни 10 нoви дecтинaции. Постиженията на Фрапорт Туин Стар също по този начин включват 48 нови работни места и 2 нови стратегии за кариерно развиване за непрекъснат и сезонен личен състав. Продължават и реконструкциите на летищата, като в Бургас следват разширявания в терминала и на перона на летището.

През първите 10 години на концесията си на морските летища, Фрапорт Туин Стар е вложила 350 милиона лв., вследствие на което летищата могат да се похвалят с нови терминали, актуализирана инфраструктура, компютърни и информационни системи. Очаква се до 2026 година да бъдат вложени още 256 милиона лв..
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР