Летище Балчик е затворено заради разбилия се там вчера двуместен

...
Летище Балчик е затворено заради разбилия се там вчера двуместен
Коментари Харесай

Кошмарно разкритие! Варненски бизнесмен е загиналият пилот при авиокатастрофата в Балчик!

Летище Балчик е затворено поради разрушилия се там през вчерашния ден двуместен аероплан. При случая почина водачът на летателната машина.

Окръжната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно произвеждане по случая, заяви за " Дарик " окръжният прокурор Пламен Николов . Той посочи, че следствените дейности са почнали незабавно след произшествието, само че главният оглед ще бъде осъществен през днешния ден.

Разследването се поема от следовател от Националната следствена работа . Магистратите ще работят взаимно със звеното за следствие на авиационни катастрофи к ъм Министерството на превоза. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, както и техническа на машината, добави окръжният прокурор.

Летище Балчик, което е военно, само че обслужва и цивилен полети, ще може още веднъж да действа след привършване на огледа и пренасяне на останките от самолета.

Загиналият 52-годишен водач е притежател на летателната машина и предприемач от Варна , заяви още прокурорът.

Николов съобщи, че е разпоредил да се прегледа летателната брошура на водача, с цел да се откри какъв опит е имал той – къде е придобил дееспособност, кой го е обучавал, къде се води на доклад и други Към правосъдното произвеждане ще бъде приложена и техническата документи на самолета.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР