Лестър постигна много важна победа в битката за оцеляване и

...
Лестър постигна много важна победа в битката за оцеляване и
Коментари Харесай

Лестър изплува след безценен обрат срещу Уулвърхамптън

Лестър реализира доста значима победа в борбата за оцеляване и се изкачи на зоната на изпадащите, откакто изкова домашен поврат с 2:1 против Уулвърхамтпън в дуел от 32-рия кръг на Премиър лийг. Матеус Куня (13`) изведе „ вълците “ напред, само че Келечи Ихеаначо (37`-д) изравни от дузпа, а Тимоти Кастан (75`) донесе първата домакинска победа на „ лисиците “ при Дийн Смит.

Голямата вест в състава на Лестър бе, че Джеймс Мадисън не бе групата. Иначе Дийн Смит бе направил общо четири промени от мача с Манчестър Сити. Сумаре, Тете, Ихеаначо и Дака стартираха. Лопетеги пък заложи на същия състав, който стартира и при успеха над Брентфорд. Това означаваше, че Рубен Невеш, който бе осъден в предходната среща, остана на пейката за началото.

Куня даде задатък на гостите още в 13-ата минута. Тилеманс сгреши, позволявайки на Лемина да му отнеме топката пред наказателното поле. Кълбото стигна до бразилеца, който направи няколко крачки напред и стреля от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на вратата. „ Вълците “ продължиха да бъдат рискови в офанзива, само че Куня и Доусън пропуснаха положителни благоприятни условия да усилят преднината на гостите.

В 34-тата минута Лестър получи дузпа, откакто Са фаулира Варди в наказателното поле. Ихеаначо осъществя наказателния удар за 1:1. До почивката „ лисиците “ пропуснаха да създадат цялостен поврат, Са обаче избави рисков шут от границата на наказателното поле на Ихеаначо.

След почивката и Дака и Союнджу пропуснаха положителни благоприятни условия, само че въпреки всичко Лестър се добра до обрата ¼ час преди края, когато Кристиансен проби отляво, след което откри Кастан, който стреля в ъгъла за 2:1.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР