Лесна, бърза, красива и същевременно небрежна лятна прическа? В своето

...
Лесна, бърза, красива и същевременно небрежна лятна прическа? В своето
Коментари Харесай

Идея за романтична лятна прическа - небрежни вълни с маша

Лесна, бърза, красива и в същото време небрежна лятна прическа? В своето видео Наталия от Natali’s Beauty демонстрира стъпките към една тъкмо такава супер известна прическа, която всяка от вас може да си направи сама – единственото, което ви е належащо са маша или преса за коса.

Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да напръскате косата си със спрей за топлинна отбрана. Направете го на разстояние 2 педи, след това разрешете добре косата, с цел да проникне спреят на всички места. След това разделете косата си на браншове, с цел да ви е по-лесно да я навиете и да имате надзор върху обособените кичури.

Нужна ви е маша с по-голям диаметър - 38 мм или преса за изправяне. Захващаме кичур с пресата и завъртаме в една посока. След това идващия прилежащ кичур въртим в противоположната посока – когато буклите са в разнообразни направления, основават чувството за по-разхвърляна, обемна и плътна по едно и също време с това текстура. Когато част от косата е навита, пръснете малко лак за коса, с цел да фиксирате буклите да бъдат стегнати за по-дълго време.

Ако не обичате косата ви да е на път, а просто да е повърхностно отметната ту на едната, ту на другата страна, би трябвало да завъртате всеки кичур в друга посока без да спазвате някаква точна класификация.

Когато цялата коса е подготвена и на букли, с пресата за изправяне минаваме по краищата ѝ, в случай че желаете те да са прави, а не завити. Всъщност това е и дребната загадка тази прическа да наподобява по едно и също време красива, само че не и като че ли сме й се старали прекомерно доста.

Финалният резултат е доста естествено изглеждаща, обемна, начупена коса, която ще ви издържи най-малко 3 дни и с всеки минал ден ще наподобява все по-добре.

Как да си извършите тази ефектна лятна прическа малко по малко – вижте във видеото!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР