Леонардо да Винчи е сред най-великите личности на италианския Ренесанс,

...
Леонардо да Винчи е сред най-великите личности на италианския Ренесанс,
Коментари Харесай

Пророчествата на Леонардо да Винчи

Леонардо да Винчи е измежду най-великите персони на италианския Ренесанс, а и в международната история. Той е приет за талант, чийто удивителни произведения и познания може би в никакъв случай няма да бъдат осъзнати изцяло. Леонардо да Винчи твори като художник, откривател, мъдрец, математик и други Творчеството му и до ден сегашен се изследва.

Докато шедьоврите на изобразителното изкуство, които остава, и до през днешния ден удивляват всеки, който ги види, то научните му открития и записките в бележниците му остават непубликувани и неизползвани години наред. Едва в наши дни стартира да се обръща осезаемо внимание на неговите пророчества.

Те предвещават събития за епохи напред. Много от предсказанията на този необикновен човек, надраснал времето си, са се сбъднали. Още повече ни чакат в близкото бъдеще. А това е много плашещо, имайки поради какво се споделя в тях.

Леонардо да Винчи остава на поколенията един към момента мистериозен набор от пророчествата. Те са обединени под наименованието " прогноза " и съставляват нещо като книжовен пъзел. Едно от присъщите неща в него е обвиването в мистерия на напълно елементарни неща.

 Интернет

В наборът от пророчества има доста текстове, свързани с ясна прогноза за бъдещето. Те обаче са прекомерно неразбираеми, заради което подлежат на разнообразни тълкувания. Всяко едно от тях е прекомерно тъмно и песимистично, даже когато става въпрос за някое техническо изобретение.

Така да вземем за пример още преди епохи Леонардо да Винчи предвещава появяването на мобилната връзка с думите:

- Хората ще могат да беседват между тях от най-далечните страни.

 Цунами

По същия метод приказва и за интернет. Освен появяването на високо софтуерните връзки, художникът предвещава и застигащото ни сега световно стопляне:

- Морската вода ще се издига до най-високите планински върхове, до небесата и отново ще пада върху домовете на хората.

Едно от пророчествата за близкото бъдеще пък гласи следното:

- Много от тези хора ще се крият, дружно с техните деца. Там, в дълбините, там в пещерите, ще живеят със своите фамилии в продължение на доста месеци, без никаква изкуствена или естествена светлина...

Според анализаторите тук се приказва за мощен нуклеарен апокалипсис, който ще застигне Земята.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР