Лео Меси е напълно шокиран от пропадналия договор с Барселона

...
Лео Меси е напълно шокиран от пропадналия договор с Барселона
Коментари Харесай

Шок! Барселона се разделя с Меси

Лео Меси е изцяло шокиран от пропадналия контракт с Барселона и известието от клуба, че се разделя с него, написа dir.bg.

Аржентинецът от сряда се е завърнал от ваканцията си и е бил подготвен да подпише в петък на обяд контракта, който е уречен сред неговите представители и каталунския гранд. Срещата даже е била планувана за през днешния ден в 12 ч в съответен хотел в Барселона, като по-късно се чакаше формалното известие, фотоси и така нататък елементи към следващото преподписване на играча.

Той е свободен сътрудник от 1 юли, откакто предходният му договор с Барса изтече, само че новият е бил условност, твърди в. " Мундо депортиво ".

В сряда обаче са се появили първите пробойни при договарянията, когато ръководители на клуба са уведомили бащата на Лео - Хорхе Меси, че не намират метод, по който да изпълнят контракта и да спазят разпоредбите на Финансовия феърплей. И този на Испанската лига, и на УЕФА.

Заплатата на Лео се чака да е към 50 милиона евро на сезон, само че с бонусите сумата се удвоява. Барса е в извънредно комплицирана финансова обстановка, а и е с претрупан от доста скъпоплатени играчи бюджет, което прави въпросът нерешим.

Просто не може да бъде вписан подобен наедрял контракт в рестриктивните мерки на Ла Лига за възнаграждение на играчите в един клуб. Барса е оттатък " тавана " и в този момент, и занапред би трябвало да редуцира разноските си, като продава играчи.

Съобщението в четвъртък също е обидило и изненадало Меси - клубът написа стотина думи, 5 фрази... Сякаш става дума за рутинна вест, а не за някой, който е дал 20 години от живота си на Барселона и трансформирал клуба в колос с въздействието си.

Има и втори проект, твърди журналистът Гилем Балаге, който е непосредствен и до клуба, а изключително до семейство Меси. Той написа през днешния ден в колонка за британската медия BBC, че Барселона не бърза с контракта по друга причина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР