Лентите трябва да облекчат натоварения трафик през граничния пункт и

...
Лентите трябва да облекчат натоварения трафик през граничния пункт и
Коментари Харесай

Разширяват ГКПП Капитан Андреево с две нови платна за хладилни камиони

Лентите би трябвало да облекчат натоварения трафик през граничния пункт и да понижат тапите

Агенция " Митници " стартира през днешния ден построяването на две нови входящи трасета за хладилни камиони на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево ", оповестиха от районния пресцентър на митницата в Свиленград, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лентите би трябвало да облекчат натоварения трафик през граничния пункт и да понижат тапите.

Строително-монтажните работи ще продължат до началото на идната година, като в избрани интервали ще се постанова въвеждането на краткотрайна организация на придвижването на обособени елементи от граничния пункт. Ще бъде непокътната обаче пропускателната му дарба и равнището на надзор, твърдят от митницата.

След довеждане докрай на новите трасета се чака увеличение на пропускателната дарба на пункта. Очаква се през днешния ден началникът на митническия пункт Георги Господинов да даде брифинг с информация за плана.

За пръв път тематиката за разширението на " Капитан Андреево " бе сложена при срещата на транспортните министри на България и Турция Николай Събев и Адил Караисмаилоглу на 17 февруари т.г. в Свиленград. Преди седмица на турския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " зам. министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията в служебното държавно управление Христо Алексиев и министърът на превоза и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу още веднъж водиха диалози по тематиката с облекчаването на тежкотоварния трафик сред двете страни.

След срещата министър Алексиев сподели, че от октомври м.г. до този октомври придвижването през " Капитан Андреево " - " Капъкуле " е станало още по-интензивно и през тях са минали 100 хиляди камиона повече, а повода е отшумяването на COVID-19 пандемията и войната в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР