Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси, които изиграха Ромео и Жулиета

...
Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси, които изиграха Ромео и Жулиета
Коментари Харесай

Звездите от Ромео и Жулиета на Дзефирели съдят Paramount за сексуална експлоатация

Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси, които изиграха Ромео и Жулиета във филмовата акомодация на Франко Дзефирели от 1968 година съдят филмовото студио " Paramount Pictures " за полова употреба на деца, поради гола сцена с тяхно присъединяване. 

По време на фотосите Оливия Хъси е на 15 години, а Ленърд Уайтинг на 16. 

В подадения иск актьорите декларират, че режисьорът Франко Дзефирели им е заречен, че ще носят телесно долни дрехи.
 Франко Дзефирели с Оливия Хъси и Ленърд Уайтинг
По-късно обаче настоял, че би трябвало да играят голи във въпросната сцена, тъй като в противоположен случай " филмът ще се провали. "  

Дзефирели умря през 2019 г. 

" Не се е случило това, което им е дадено ", споделя Тони Маринози, управител на актьорите, които сега са на 70 години. 
 На снимачната площадка
" Те са на 16 години, доверяват се на Франко. Не желаят да го разочароват и да предадат доверието му. Режисьорът беше и техен другар. А и, почтено казано, те са деца. Какво могат да създадат? Могат ли да му опонират?

Тогава нямаше придвижвания като " Me Too. " ", добавя Маринози. 

Актьорите настояват, че са претърпели " душевен терзания и прочувствен стрес ", в резултат на които са пропуснали благоприятни условия за работа. 

В желае нанесените вреди са оценени на " над 500 милиона $ ". 

" Те са били извънредно млади и наивни, без никаква концепция в какво ще бъдат въвлечени ", разяснява юристът на Уайтинг и Хъси и продължава " Внезапно стават доста известни, в това време са експлоатирани и не знаят по какъв начин да се оправят с контузията. "  
 Ленърд Уайтинг и Оливия Хъси през 2018 година
В изявление за " The Guardian " през 2018 година Оливия Хъси споделя, че е " харесвала ролята на Жулиета, само че не ѝ шума към кино лентата ". Тогава актрисата споделя, че на снимачната площадка Дзефирели я е наричал " Boobs O’Mina ". 

Впоследствие, режисьотър признава, че Хъси е несподелената му обич. 
 Франко Дзефирели с Оливия Хъси. Режисьорът признава, че младата актриса е
В момента " Ромео и Жулиета " на Дзефирели е кино класика. Има две награди " Оскар ". 

Соломон Гресен, представляващ актьорите, съобщи пред Агенция Франс Прес, че годините, минали от основаването на кино лентата, не понижават нанесените вреди, изключително откакто той е бил предаван неведнъж.
" " Paramount Pictures " разполагат със фотоси, за които знаят, че са изображения на голота на малолетни, които би трябвало да бъдат отстранени от кино лентата. Това сигурно ще бъде началото ", споделя Греси.
 След кино лентата младите артисти получават международна популярност
31 декември беше последната дата, на която в Калифорния можеха да се подават искове за  полови похищения над деца по силата на краткотрайния отвод от давностни периоди.

По време на анулацията бяха подадени голям брой искове, в това число един от предходната седмица против фронтмена на " Aerosmith " Стивън Тайлър. 

От " Paramount Pictures " към момента не са дали отговор на обвиняванията. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР