Лена Бориславова, сочена за една от най-близките до съпредседателя на

...
Лена Бориславова, сочена за една от най-близките до съпредседателя на
Коментари Харесай

Лена Бориславова се отказва да е депутат, цели се в местните избори в София

Лена Бориславова, посочена за една от най-близките до съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, се отхвърля от мястото си в Народното събрание.

Тя е подала заявление за това в ЦИК. След малко стартира съвещание на комисията, която би трябвало да го прегледа.

Възможно е ЦИК да не позволи на Лена Бориславова да се отдръпна от мястото си на народен представител. Причината е, че имената на новоизбраните народни представители към този момент са дефинитивно оповестени. Тогава Бориславова ще би трябвало в сряда да се закълне като народен представител, след което да подаде оставка пред ръководителя на Народното събрание.

При отдръпване на Лена Бориславова от Народното събрание на нейно място ще влезе седмият в софийската листа на ПП-ДБ Петър Петров, който също е от " Промяната ".

Причината за отдръпването на Бориславова е, че ще координира напъните на Политическа партия да завоюва локалните избори наесен, обясни самата тя в пост във Facebook и особено акцентира, че ще се бори за триумф в родната си София.

" Дните след изборите демонстрираха, че предстоят още сложни месеци и задания, както на национално, по този начин и на локално равнище. Формирането на постоянно държавно управление е огромната задача на сегашния парламент.

Но в предизборната акция се убедих, че доста от проблемите на хората, които ни поддържат, се вземат решение на локално равнище.

Вчера Изпълнителният съвет на " Продължаваме Промяната " взе решение, че паралелно с работата в Народно събрание, другата значима задача пред нас са локалните избори – точно поради основната роля на локалната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този развой и съответно да работя за акцията и проблемите на моя роден град София.

Отговорността към тази задача e голяма - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати благоприятни условия. И имам вяра, че тази задача е също толкоз значима за всички, които ме поддържаха на 2 април. Затова я одобрявам с благодарност и с цялата й отговорност. Няма да бъда народен представител в 49-ото Народното събрание. На мое място ще влезе изключителният експерт в областта на националната сигурност, моят сътрудник от листата на Политическа партия в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още един път на всички за доверието. Вярвам, че София заслужава транспарантно и европейско ръководство и ще работя дружно с всички вас, с цел да реализираме тази цел ", написа Бориславова.


Инфо: " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР