Лелката е онова страшилище, което всички избягват и което малцина

...
Лелката е онова страшилище, което всички избягват и което малцина
Коментари Харесай

10-те характеристики на досадната лелка

Лелката е това чудовище, което всички заобикалят и което малко на брой могат да устоят повече от пет минути. Не е ясно заради какви аргументи толкоз доста дами се трансформират в отегчителни лелки, само че по тази причина пък признаците на лелката са изцяло ясни.

Тя би трябвало да управлява и да бъде видяна

Точно вида „ лелка “ трови родителските срещи: тя би трябвало да се изяви с въпрос от сорта на „ по какъв начин мога да се свържа с шефа? “ (защото една учителка не е на нужното равнище с цел да разбере нейния проблем), да посочи в най-големи детайлности какво би трябвало да се носи на екскурзията (без значение, че преди малко са дали цялостния списък) и да изкаже способеното си и наложително неблагоприятно мнение във връзка подаръка за учителката, който към този момент е платен.

Лелката няма изключително образование и не се преценява с времето и желанието на останалите хора. За нея е по-важно да бъде видяна и да подчертае какъв брой грижовна, всезнаеща и проведена е тя. Но това й държание не е запазена марка единствено за родителските срещи. По същия метод, досадната лелка трови атмосферата на работното си място и във всяка група от хора, до която може да се докопа.

Тя уведомява който и да е, че има мъж

Лелката постоянно прибягва до израза „ Мъжът ми счита, че … ” и има удивителното свойство да стартира всеки диалог с тази фраза. Фактът, че никой не се интересува от това какво мисли нейният правоверен, ни минимум не я интересува.

Най–интересното е, че и на нея самата не и пука какво мисли мъжът й и даже не го е питала за мнението му. Просто и е нужно да заяви на всички, че тя има брачен партньор – от боязън да не би някой да я вземе за озлобена и самотна остаряла мома, до момента в който тя е порядъчна жена като всички други.

Фразата „ Мъжът ми ”- е картата-джокер, която лелката ловко играе с цел да има последната дума във всяка полемика. И защото в нейните очи, тя е почтена жена, то и мъжът й наложително е умен и стойностен човек.

Тя живо се интересува от персоналния живот на другите

Не е значимо чий – на приятелки, колежки или далечни родственици. Важното е животът да е непознат и по опция да е пъстър с всякакви проблеми с цел да е по-интересно да си навреш носа в него. Разбира се, лелката не може да пренебрегне и персоналния живот на звездите: тя знае коя е бездарна, коя е глупава, коя е дебела, коя кръшка и на коя бъде зарязана от мъжа й.

Тя мечтае всички да се преценяват с нейните разбирания

Лелчето най-добре знае по какъв начин би трябвало да живеят всички хора. Без срам и размисъл, тя показва изрично и умело мнение по отношение на възпитанието на младежите, потребностите на феминистките или вкарването в правия път на гейовете.

И тогава всички ще бъдат естествени. Защото единствено лелчето знае и има разбиране от полезности като морал, дисциплинираност и държание.

Тя се облича в ретро жанр от 40-те години

Важно е да се разбере, че концепцията за женственост на лелята е доста, но доста прецизна. В нейния дрешник няма място за мечти. Лелчето е жена и би трябвало да бъде възприета от другите като такава. Джинси, фланелки, щампи и други не се вместват в визиите й за жанр и женственост.

Тя счита, че целия свят й е задължен

Мрънкането е втората природа на лелчето и тя непрекъснато, недоволно и поучително мърмори по адрес на непознатите деца, на малкия екран, на вестниците и на другите хора.

Нейното мнение е меродавно и в случай че инцидентно някой има нещастието да не се съгласи, то лелчето с пуфкане и отвращение в гласа, ще изрази недвусмислено какъв брой е шокирана от сходно светотатство. Истината е, че на нея не може да й се угоди в случай че непрекъснато някой не е в унисон с визиите й за положително държание и житейските правила.

Тя е най-умната и най-мъдрата

Лелята знае всичко и има решение за всеки проблем. За голямо благополучие на другите хора, лелчето не се скъпи на препоръки или укори, поднесени по допустимо най-безочлив метод.

Ако някоя нейна позната се оплаче за проблеми в персоналния живот, лелята безусловно ще означи, че това се дължи на запуснатия външен тип, на неналичието на уместно държание към представителите на мощния пол, след което с звук, нетърпящ несъгласие, ще отсече „ Трябва ти мъж! “. Следват вариациите „ Смени си работата, като не ти харесва тази! “, „ Роди едно дете и всичко ще се оправи “ и прочие

О, да! Лелката е тънък психолог и ценител на човешката природа!

Тя живее в половото средновековие

Сексът за лелчето е тема-табу. Нещо повече – това са гнусотии и извращения за разюздани и разкрепостени хора. Тя самата счита, че сексът е досадно обвързване за продължение на рода, че удоволствието няма място в спалнята, а практики като анален секс или фелацио, подхождат на проститутки и леки дами. Мисионерската поза и броенето на пукнатините по тавана е нейната визия за съпружеските отговорности.

Тя заобикаля измененията и новостите

Нещо повече – лелчето изпитва под паника боязън от измененията. За нея, те са знак на неприятно събитие, което по всякакъв начин би трябвало да бъде избегнато. Новото също би трябвало да бъде отхвърлено, тъй като модата е мимолетно събитие и не е синоним на продължителност.

Лелчето се придържа към старите, изпитани способи и предписания за живот. Тези, по които са се водили майка й, баба й и дамите от целия й жанр тъй като съгласно нея, такава би трябвало да бъде дамата! В нейния свят, в случай че искаш да си благополучен, не предприемай промени даже и в случай че от това зависи живота ти.

Тя трансформира мъжа по неин облик и сходство

Лелчето даже и на младини съумява с невероятния си усет, да открие оня юноша, който към този момент наподобява като чиче на междинна възраст. Често външният тип отразява вътрешния свят. Младото чиче е неконфликтен субект, който също търси жена в стила на майка си, която да се грижи за него, да му троши сол на главата и да се държи все едно той е малко дете.

Чичето е подсигурено със сигурна, най-често държавна и нискоквалифицирана работа, което в очите на лелчето е един безценен плюс. Чичето ще бъде влачено безмилостно из пазари и магазини с цел да се избират по-евтини завеси или фаянсови плочки. Чичето покорно ще кара фамилната, остаряла кола всеки петък и неделя до къщата на село, ще мъкне бурканите с компоти и чувалите с картофи без да обели и дума.

Като цяло чичето не е проблематичен мъж: не се грижи за външността си, не пие или пие умерено, не се събира с всякакви негодяи, не заглежда непознати дами. Той добродушно следва своята проведена и безкомпромисна съпруга-майка, като приема за изцяло обикновено изблиците й на завист, безкомпромисност и тесногръдство. Просто идеалният мъж в очите на всяко лелче!

източник

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР