Лекция, посветена на ранните години на Александър Георгиев-Коджакафалията изнесоха учениците

...
Лекция, посветена на ранните години на Александър Георгиев-Коджакафалията изнесоха учениците
Коментари Харесай

Бургаски ученици разказаха за живота на Александър Георгиев-Коджакафалията

Лекция, отдадена на ранните години на Александър Георгиев-Коджакафалията изнесоха учениците от едноименното учебно заведение в Бургас .

Това стана по време на конференция, отдадена на 110-ата годишнина от гибелта на Бащата на Бургас, с тематиката „ Родолюбие и състрадание – Благодетелят на Бургас “, която се организира през днешния ден в Център за модерно изкуство и библиотека.

В конференцията взеха присъединяване зам. кметът на Община Бургас Диана Саватева , началникът на отдел просвета Петър Парушев , представители на бургаските университети, на писателската общественост, духовни лица, възпитаници, студенти, както и родствениците на Коджакафалията Руска и Александър Ахмакови .

Презентации, отдадени на живота на Александър Георгиев изнесоха възпитаници, както и шефът на Регионален архив-Бургас Данка Георгиева , историкът Георги Дракалиев , художникът Митко Иванов и доцент Николай Атанасов от университета „ Проф. доктор Асен Златаров “. След техния край бе планувана и полемика сред всички участници в кръглата маса

Зам.-кметът на Бургас Диана Саватева поздрави присъстващите във връзка Деня на националните будители и съобщи, че освен учителите, писателите и хората на изкуството имат мотив да честват през днешния ден.

„ Можеш да имаш будителско пламъче в сърцето си, без значение с какво се занимаваш. Въпросът е да го осъзнаеш, да го разпалиш и да привлечеш хора към идеята си “.

Тя добави, че днешното събитие е отдадено на духовността , на образеца на Александър Георгиев-Коджакафалията и благотворителността в нейните най-широки аспекти. Саватева подсети, че посланието на Центъра за модерно изкуство и библиотека е тъкмо такова, тъй като то приканва разнообразни аудитории да партнират между тях и да обменят сила на младостта и опита

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР