Лекарска забрана попречи на българина Рами Киуан да излезе на

...
Лекарска забрана попречи на българина Рами Киуан да излезе на
Коментари Харесай

Лекарска забрана спря Рами Киуан да се боксира със световния и европейски шампион на Странджа

Лекарска възбрана попречи на българина Рами Киуан да излезе на кръга на интернационалния боксов шампионат " Странджа " в четвъртфинален конфликт против настоящия международен и европейски първенец в категория до 75 кг Александър Кижняк. Рами получи аркада на лявата си вежда във вчерашната си втора поредна победа в шампионата, а през днешния ден медицинските лица са решили, че не е безвредно за него да се качи още веднъж на кръга. Киуан би трябвало да пази здравето си, защото дружно с останалите си съотборници се готви за идното Европейско състезание за мъже и дами под 22 години сред 7 и 18 март в съветския град Владикавказ.
В първия си дуел на " Странджа " Киуан надви с единомислещо съдийско решение над представителя на Турция Хайри Утку Ердоган, а през вчерашния ден също се наложи изрично над норвежеца Миндаугас Гедминас с 5-0 съдийски гласа. Днешният му конкурент щеше да е допустимо най-солидният в лицето на настоящия международен и европейски първенец Кижняк, който също получи и приз за най-хубав боксьор на СП 2017 в Хамбург.
Рами Киуан е от Костинброд и е измежду четиримата ни дебютанти на " Странджа ", дружно с Иван Атанасов, Рами Киуан и Венсан Киркоров. Той се състезава в боксов клуб " Червен бряг ", а под управлението на треньора Дойчин Цанов завоюва злато в категория до 75 кг от Държавното лично-отборно състезание за младежи в Горна оряховица предходната година. Той има и злато в Ямбол от 2017-а на Директива за птиците лично-отборно за младежи, а през 2018-а също завоюва първата си купа при мъжете на Държавното персонално състезание в Ямбол. Юбилейното 70-о издание на най-стария интернационален шампионат " Странджа " се организира сред 14 и 19 февруари в столичната зала " София ". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 страни на пет континента се включиха в влиятелната конкуренция, като България е показана от 19-има мъже и 12 дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР