Лекарка от Русе получи присъда лишаване от свобода за срок

...
Лекарка от Русе получи присъда лишаване от свобода за срок
Коментари Харесай

Пандиз за лекарка от Русе, оперирала на хартия

Лекарка от Русе получи присъда отнемане от независимост за период от 2 години и 6 месеца с 4-годишен изпитателен период за осъществена единствено по документи интервенция, оповестиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Освен това А. И. би трябвало да заплати на НЗОК 2200 лева, както и разноските по делото в общ размер съвсем 10 000 лева Присъдата е на Районен съд – Русе и е доказана от тричленен състав на Окръжен съд – Русе. С нея А. И. е приета за отговорна в сформиране на документ с погрешно наличие – действен протокол, в който удостоверила, че на пациентката Ш. А. е била осъществена фасциотомия, без такава интервенция да е била осъществена.

Д-р А. И. работела в УМБАЛ „ Медика – Русе “ като „ доктор хирургия “. На обзор при нея отишло 16-годишно момиче, дружно с майка си. Оплакванията били за нестихващи от 3 дни болки в лява коремна половина. Момичето било признато в Спешно поделение, а малко по-късно след обзор от А.И., то е трансферирано в Хирургично поделение. От скенера се открило, че са налице „ яйчници с горнограничен размер, с данни за овариални кисти, ивицеста конструкция и нараснала компактност на подкожна лой в предна стена на равнище дребен таз, евентуално с инфекциозен темперамент “. Пациентката била включена на система с венозно вливане на глюкоза и антибиотик, а на мястото на подутината в долната лява част на корема била залепена напоена с риванол марля, написа dariknews. 

Същата вечер докторката сформира документ с погрешно наличие - действен протокол, в който е написала, че е направила оперативна намеса в интервала от 23,00 ч. до 23,50 ч. на Ш. А. по клинична пътека 198. Така УМБАЛ „ Медика – Русе “ получила 2200 лева без съображение.

Два месеца по-късно момичето още веднъж получило остри болки в същата област и отишло в УМБАЛ „ Канев “. Там консултативна лекарска комисия е установила, че не й е била осъществявана посочената в епикризата интервенция на 07.06.2018г. Сигнализирани били всички контролни органи, а доктор А. И. е предадена на съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР