Лекарите все още не смеят да рискуват и да извадят

...
Лекарите все още не смеят да рискуват и да извадят
Коментари Харесай

Lupa.bg научи: Вадят до 2 дни от кома обгазеното край Шумен момиче

Лекарите към момента не смеят да рискуват и да извадят от кома обгазеното в село Друмево 14-годишно момиче, което пострада поради негоден шумозаглушител на Голф. При случая почина 19-годишно момче. " До един-два дни ще се реши всичко, въпреки всичко е хубаво, че детето реагира на дразнения, само че към момента е рисковано да я будим от кома ". 

Това съобщи пред Lupa.bg шефът на МБАЛ - Шумен доктор Димитър Костов.

" Момичето е към момента в Спешното поделение, където посредством системи получава всички нужни животоспасяващи лекарства. Получава непрекъснато обгрижване от всички наши лекари, вършим всичко допустимо да спасим този живот ", увери пред медията ни шефа на болничното заведение.

Състоянието на потърпевшото момиче е към момента без позитивна смяна, която да даде оптимизъм, че то ще преживее нещастието. 

Според опитни хирурзи, точно когато детето бъде извадено от кома, ще се разбере дали организъмът й е задоволително мощен и ще живее.



Lupa.bg напомня, че двама младежи в тийнейджърска възраст се задушиха в лек автомобил, който бил с развален шумозаглушител. Загинало е 19-годишно момче, а 14-годишно момиче е в реанимацията на МБАЛ-Шумен. Лекарите още се борят за живота й. Сигналът за случая в шуменското село Друмево е бил получен в полицията преди 3 дни.

Хора от обитаемото място забелязали кола, която дълго време стои със разпален мотор, в нея били момчето и момичето – и двамата в безсъзнание.

Медиците, които пристигнали на място, установили гибелта на младежа и откарали девойката в шуменската болница. Аутописията на момчето би трябвало да потвърди, че той е умрял от тежко задушаване, до този миг резултатите от проучването се пазят в цялостна загадка.



 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР