Лекарите в реанимацията на Университетската болница в Бургас продължават да

...
Лекарите в реанимацията на Университетската болница в Бургас продължават да
Коментари Харесай

Удареното от мълния момченце в Бургас е в медикаментозна кома, било е в клинична смърт

Лекарите в реанимацията на Университетската болница в Бургас не престават да се борят за живота на 8-годишното момченце, което през вчерашния ден беше ударено от гръмотевица на централния плаж в морския град.

 

Инцидентът стана през вчерашния ден в 18.40 ч., когато лятна стихия връхлита Бургас, а семейство с двете си деца - момиче и момче е застигнато от нея по време на разходка по плажа в Морската градина. Родителите дружно с децата - на 8 и на 5 години, са се отправили към ресторант " Нептун ", с цел да потърсят заслон, само че преди да стигнат гръмотевица поразява момченцето. Бащата го е занесъл на ръце до Университетската болница.

 

" Състоянието на детето продължава да е сериозно. То е в медикаментозна кома, интубирано, на апаратна вентилация. Продължава битката за неговия живот. Жизнените му индикатори са постоянни все още, предстоят да се извършат нови образни проучвания, измежду които скенер на основния мозък, с цел да се оцени дали има провали. След това по преценка следва вероятно събуждането на детето и оценка на неврологичния статус ", съобщи пред публицисти заместник-директорът на лечебното заведение доктор Светослав Тодоров.

 

По думите му момченцето е било донесено в болничното заведение в клинична гибел, без витални индикатори - без пулс и дишане, само че с помощта на реанимационните действия и интубирането е възобновена сърдечната активност.

 

Д-р Тодоров изясни, че има забележими изгаряния по седалището и долните крака на детето. Зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас разяснява, че възобновяване след такива произшествия е дълго, но в случая все още става въпрос за един сериозен интервал.

 

Никола Попов е станал очевидец на нещастието на бургаския плаж.

" Падна гръмотевица и майката на детето помоли някой да се обади на тел. 112. Звъннах и отидох да видя дали момченцето е в схващане. Диспечерът искаше да кажа какво е положението му. В момента, в който отидох, да видях по какъв начин майката правеше изкуствено дишане уста в уста, а бащата - сърдечен масаж ", добави той.

Инфо: dir.bg

Тагове: доктор Светослав Тодоров Бургас мълния Морска градина
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР