Лекарите в Англия стачкуват, като много от тях са работили

...
Лекарите в Англия стачкуват, като много от тях са работили
Коментари Харесай

В стачките на лекарите във Великобритания се включват и новаците

Лекарите в Англия стачкуват, като доста от тях са работили единствено седмица, заяви " Гардиън ".


Сега в първата си година на главно образование, те ще приключат работната си седмица, като окачат стетоскопите си и вземат афиш.

Това е петият кръг от индустриални дейности, проведени от Британската здравна асоциация (БMA), планувани да продължат четири цялостни дни от 7 часа сутринта на фона на горчивия спор с държавното управление по отношение на заплащането.

Омолара Акинавону, първа година младши доктор в Източна Англия, разказва страха от противоположна реакция измежду доста от начинаещите медици в тази „ изключителна “ обстановка.

„ Трудно е откакто сте работили единствено седем дни да мислите за стачка. През първите няколко седмици се опитваш да направиш положително усещане на екипа си и да бъдеш етикетиран като „ нападател “ може да бъде мъчно “, изяснява тя.

„ Не сте получавали стипендия от Националната здравна система или заем за поддръжка от април, тъй че се задълбочавате в овърдрафта си повече, в сравнение с бихте желали “, споделя Акинавону.

„ Първата заплата просто покрива дълга, който сте създали през последните няколко месеца; в действителност не е нещо, от което можете да живеете. Някак си завършихме и да станем лекари, а да не получаваме естествена заплата, не е почтено ”, продължава докторът.

В Южна Англия доктор, който не пожела да бъде назван, се съгласи, че е било мъчно време да стартира работа в региона на медицината.

„ Искате да създадете добра известност за себе си, в действителност желаете тази първа заплата, желаете да помогнете на пациентите и вашият профсъюз ви споделя да излезете на митинг “, изяснява тя.

Лекарят има повече от £100 000, насъбрани като студентски дълг и ще получава главното почасово възнаграждение за младши лекари от £14,09.

За да минимизира разноските, тя сама се подстригва и купува облекла от благотворителни магазини.

„ Човек би си помислил, че лекарка с две дипломи може да си направи косата, само че това мъчно, до момента в който получите първата си заплата “, добави тя.

Разходите за живот в Англия непрестанно се повишават, а ниските заплати усложняват обстановката.

„ Наистина е сложен миг за синдикатите да желаят от нас да стачкуваме. Подкрепям го на 100% и ще стачкувам, макар че ще имам финансови усложнения. По-важно е да върша това за бъдещите си сътрудници, с цел да им осигуря по-добро възнаграждение “, акцентира докторът.

Въпреки че държавното управление одобри рекомендациите на Органа за обзор на възнагражденията на лекарите и зъболекарите и разгласи предишния месец дефинитивно предложение за 6% нарастване на заплатите за лекарите, то съобщи, че медицинските заведения би трябвало да употребяват съществуващите си бюджети, с цел да финансират нарастванията на заплатите.

БMA отхвърли предлагането, като ръководителят на съвета на профсъюза, проф. Филип Банфийлд, сподели, че не е съумяло да отговори на „ настояванията за възнаграждение, съобразено с инфлацията “.

Младшият лекарски съвет на БЛС разгласи на 26 юли новата стачка от 11 до 15 август.

Студентите последна година по медицина, в този момент първа година лекари, участваха в стачките по-рано през годината.

Том, доктор първа година, работещ в Западен Йоркшир, се надявал синдикатът да завърши, преди той да стартира работа.

Той разказва възприятие за виновност, че стартира стачка толкоз скоро в кариерата си.

„ Трудно е да се вземе решение, което оказва въздействие върху грижите за пациентите. Сега виждаме огромна част от страданието от първа ръка “, сподели Том.

Той разказва метода, по който дългото очакване на Националната здравна система на Англия се утежнява от стачките. Онкологът обаче акцентира, че това е неточност и на държавното управление, а освен на стачкуващите.

Акинавону споделя, че се усеща „ уплашена “, само че и „ обнадеждена “ по отношение на стачката.

„ Това ново потомство младши лекари ще даде нов подтик в придвижването и ще влее свежа сила. Все още не сме наранени от прегаряне и не сме в същата обстановка като доста от нашите сътрудници. Сега имаме отговорността да поемем щафетата и да настояваме за възобновяване на 35% от заплатите “, сподели тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР