Лекарите продължават да се борят за живота на едно от

...
Лекарите продължават да се борят за живота на едно от
Коментари Харесай

Свидетелка на гръмотевицата в Русе : Докторите не се опитаха да съживят детето!

Лекарите не престават да се борят за живота на едно от децата, ударени от гръмотевица в Русе. Според медиците има усъвършенстване на положението му. Детето е изведено от кома, в която бе сложено и диша независимо. Все още е в тежко положение, съобщава Би Ти Ви.

На мястото на трагичния случай, където през вчерашния ден бе бдението, са сложени цветя в памет на момчето, което почина при случая.

„ Чухме доста мощна мълния. На входа на терена моя брачен партньор ме търсеше, с цел да оказа помощ на децата “, описа Габриела Върбанова, която е студент по медицина и е една от първите, която е реагирала и оказала първа помощ.

По думите й когато отишла на място видяла двете момченца безжизнени на земята. Лицето на Венци било по-бяло от това на другото. Около се били скупчили и повече хора. На другото момче единствено един от треньорите правил изкуствено дишане. Тя се затичала към него и почнала да му прави изкуствено дишане. Детето почнало да прохърква и усетила противодействие и схванала, че има витални индикатори.

Тя незабавно се трансферирала при Венци. Започнала да прави сърдечен масаж. Той също почнал да прохърква. Молела се да пристигна по-бързо колата за спешна помощ, с цел да му окажат нужната помощ.

Появила се друга жена, която споделила, че била лекарка. Върбанова се отдръпнала и по-късно пристигнала незабавна помощ. Лекарите не траяли реанимацията. Детето не било интубирано. Детето било хванато за крака и сложено на носилка. Не било обдишано с кислородна маска.

„ Според мен Венци даде витални индикатори, до момента в който му прилагах първа помощ. За мен реанимацията трябваше да се случи на терена и да продължи в колата за спешна помощ. Това е златно време, което е животоспасяващо “, съобщи тя.

По думите й всички родители са се пробвали да оказват помощ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР