Лекарите препоръчват да се възползвате от възможностите на съвременната медицина

...
Лекарите препоръчват да се възползвате от възможностите на съвременната медицина
Коментари Харесай

Учени обясниха дали за майката е по-трудно да износи момче или момиче

Лекарите предлагат да се възползвате от опциите на актуалната медицина и да разберете авансово дали сте бременна с момче или с момиче. Не от любознание, а с цел да се подготвите за вероятни затруднения.

Изследване на учени от Кеймбридж публикувано в списание  Biology of Reproduction , потвърждава, че момчетата основават повече проблеми от девойките.

Майката, която носи мъжки плод в утробата, по-често развива състояния, които заплашват живота на бебето. Експертите изясняват това с обстоятелството, че момчетата са склонни да порастват по-бързо и се нуждаят от повече О2 и други хранителни субстанции, които идват от плацентата. Затова те са по „ взискателните “ деца.

„ Не знаем на 100 % за какво това е по този начин. Възможно е по-ниската приемливост на мъжкия плод към стрес или към неприятните условия по време на бременност да основават повече опасности, в сравнение с, в случай че носи момиче, което има по-малко условия ",  казва ръководителят на проучването доктор Аманда Сферуци-Пери.

В същото време, в случай че бъдещата майка носи момиче (със междинен размер), плацентата работи по-добре, в сравнение с при момче.

„ Затова е доста значимо да извършите ултразвук и да разберете пола на бебето в утробата. Ултразвукът ще помогне да се дефинира дали има риск от прееклампсия или вътрематочно закъснение на растежа  - затруднения, които са по-чести при бременни, носещи момчета, в сравнение с девойки ",  казва доктор Сферуци-Пери.
Според учените, в случай че знаете пола на бебето авансово, самостоятелният проект за наблюдаване на бъдещата майка, може да бъде поправен.

Мона Василева / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР