Лекарите и медицинският персонал в червения заради рязкото покачване на

...
Лекарите и медицинският персонал в червения заради рязкото покачване на
Коментари Харесай

Медиците в Търговище са преуморени, двамата инфекционисти напускат болницата в ``червената`` зона |

Лекарите и медицинският личен състав в " аления " поради внезапното повишаване на случаите на ковид Търговище са преуморени.

В трите лечебни заведения в района - Търговище, Попово и Омуртаг - избраните за лекуването на пациентите с COVID-19 кревати са изчерпани, а се записват още случаи, новите са 45.

За протичащото се там описа през днешния ден доктор Мариян Кючуков, шеф на Регионалната здравна ревизия в Търговище пред БНР. В Търговище има 10 кревати в отделението по анестезиология, в Омуртаг - 33 във вътрешно поделение, а министърът дефинира 10 за лекуване на заболели от COVID-19, само че 17 са настанени и 4 чакат резултата от теста  си. в Попово има 34 кревати и министърът дефинира 19 за Коронавирус, само че оттова желаят още 10 поради множеството пациенти, споделя доктор Кючуков.

Според регионалния шеф Панайот Димитров " нещата в лечебните заведения в региона са на сериозен най-малко ", здравната система е претрупана.

В многопрофилната болница в Търговище е открита дарителска сметка за закупуване на консумативи и PCR проби.  Дарителска сметка за COVID-19 е:

Централна кооперативна банка

BIC: CECBBGSF

IBAN: BG37CECB97902046802919

Вече втори ден са затворени за стерилизация две от най-големите учебни заведения, а образованието се прави онлайн, изясни шефът на Първо приблизително учебно заведение Севдалина Зафирова. " Имаме инфектирани 7 учители с позитивни PCR-тестове, трима възпитаници. Имаме три паралелки, които са в карантина ", споделя тя.

Димитров насочи зов към хората да не посещават нощни заведения, да не се събират на огромни групи, да лимитират най-малко за две седмици фамилните тържества.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР