Лекари в Ухан, където вирусът се появи през декември миналата

...
Лекари в Ухан, където вирусът се появи през декември миналата
Коментари Харесай

Коронавирусът остава в пациенти и по два месеца

Лекари в Ухан, където вирусът се появи през декември предходната година, с паника следят все по-голям брой пациенти, които са се възстановили от заболяването и нямат признаци, само че тестванията им още са позитивни, заяви Ройтерс.

Това е едно от най-големите провокации с прекосяването към новия стадий на облекчение на ограничавания. Тестовете на доста пациенти остават позитивни 50-60, даже 70 дни.

Възможността хората да остават позитивни и евентуално заразни тормози интернационалната общественост, тъй като доста страни желаят да прекратят изолацията с намаляването на случаите и да възстановят икономическата активност.

Препоръките в този момент са изолационният интервал след излагане на вируса да е 14 дни. Досега, съгласно китайски високопоставени здравни чиновници, няма удостоверение далите още веднъж позитивни проби пациенти да са заразили други.

Китай не е разгласил публични данни какъв брой пациенти попадат в тази категория. От локални лечебни заведения обаче разкриха пред Ройтерс, а и други медии написаха, че тези случаи са най-малко десетки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР