Лекари в Обединеното кралство са установили първия случай на психоза

...
Лекари в Обединеното кралство са установили първия случай на психоза
Коментари Харесай

На Острова се появи диагноза психоза Брекзит

Лекари в Обединеното кралство са открили първия случай на " неуравновесеност Брекзит “, съгласно информация в British Medical Journal.

През лятото на 2016 година, три седмици след референдума в Европейски Съюз, 40-годишен мъж беше признат в болница, откакто психологичното му здраве се утежни бързо след оповестяването на резултатите, " със обилни опасения по отношение на Брекзит ", се показва в обявата.

" Той имаше слухови халюцинации и параноични, референтни, неправилни идентификации и причудливи заблуди ", написа доктор Мохамед Зия Ул Хак Катшул от Института за психологично здраве на Университета в Нотингам, който лекува мъжа.

След гласуването за Брекзит той " мъчно се помири с политическите събития, протичащи се към него. Той става все по-притеснен от расови произшествия ". Човекът сподели още, че " се срами, че е британец... Аз съм в изборен регион, който отразява мнение, което не е за мен ".

" Политическите събития могат да работят като съществени психически стресови фактори и да окажат доста въздействие върху психологичното здраве на хората, изключително тези, които имат влечение да развият психологични болести “, споделя доктор Хак.

В информацията обаче се показва, че мъжът е претърпял сходен епизод 13 години по-рано след огромен стрес, обвързван с работата. Той също изпитва стрес, обвързван с работата или фамилията си, преди да стигне до " психозата Брекзит “, „ което евентуално би могло да бъде фактор, който е съдействал за това “.

Според доктор Хак пациентът се възвръща след две седмици след лекуване с оланзапин, антипсихотик, употребен за лекуване на шизофрения и биполярно разстройство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР