Лекари в Горна Оряховица извършиха операция с фенер, след като

...
Лекари в Горна Оряховица извършиха операция с фенер, след като
Коментари Харесай

Горнооряховски лекари оперираха с фенер, след като буря остави болницата без ток

Лекари в Горна Оряховица направиха интервенция с фенер, откакто болничното заведение остана без ток поради мощна стихия , оповестява Нова телевизия.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че пороен дъжд, съпроводен със мощен вятър и гръмотевична стихия, е нанесъл съществени материални вреди във Великотърновско и е прекъснал електрозахранването на болничното заведение в Горна Оряховица за 12 часа.

Заради изключителната обстановка се е наложило лекарите да извършат незабавна интервенция под светлината на фенер.

След като токът е спрял към 20.30 часа, дежурните медици почнали да звънят на енергото, с цел да в профил повредата.
 Силна стихия в Търновско нанесе вреди на две учебни заведения
Силна стихия в Търновско нанесе вреди на две учебни заведения

Болница остана без ток, магазини бяха наводнени

Управителят на болничното заведение доктор Иван Иванов изясни, че в такива случаи се включват генератори в другите отделения.

В 23.00 часа пациент със съществени пострадвания постъпил за лекуване. По думи на дежурния доктор доктор Елиас Хаддад обаче медицинският екип не е имал достъп до операционната зала, защото там вратата се контролира от ток . Той помолил защитата в Спешното поделение да услужи с огромен фенер, с цел да се извърши интервенцията. Сестрите асистирали с фенера, до момента в който доктор Хаддад зашивал главата на пациента. Половин час по-късно интервенцията завършила наред.

Електрозахранването в болничното заведение е пуснато към 8.30 часа тази заран.

Д-р Иванов уточни, че за благополучие е нямало потърпевши пациенти от повредата. Той обаче нямал пояснение за какво спешните екипи на енергийното сдружение предпочитано са отстранявали вреди в учебните заведения, макар че те са в лятна почивка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР