Лекари от клиниката по реанимация в болница Майчин дом излязоха

...
Лекари от клиниката по реанимация в болница Майчин дом излязоха
Коментари Харесай

Кадрова рокада изкара медици от Майчин дом на протест

Лекари от клиниката по реанимация в болница " Майчин дом " излязоха на митинг, оповестява bTV.

Те желаят да защитят досегашния си началник доктор Елена Георгиева, която е краткотрайно изпълняващ поста от януари 2021 година Недоволството им е подбудено от назначението на различен доктор на нейно място. Според протестиращите той не дава отговор на изискванията за длъжността.

Медиците предизвестиха, че са подготвени на още митинги, както и да подадат оставките си. Настояха и за връщането на остарелия си шеф.

Освободеният началник на клиниката доктор Георгиева твърди, че новоназначеният ѝ сътрудник няма опит при акушеро-гинекологична реанимация.

От " Майчин дом " увериха, че звеното ще продължи да действа, а желанието на управлението е сегашния му състав да се резервира. Проведена е и среща с протестиращите.

Те обясниха, че доктор Елена Георгиева не дава отговор на част от изискванията, с цел да остане началник на клиниката - тя не е хабилитирано лице, както е условието по закон. По тази причина на нейно място - също краткотрайно, е назначен различен анестезиолог, който покрива всички условия.

От лечебното заведение прецизираха, че до решението се е стигнало, откакто началник на звеното не е бил назначен след два извършени състезанието. Предстои провеждането на нов конкурс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР