Лекари и медицински сестри от Многопрофилната болницаза активно лечение във

...
Лекари и медицински сестри от Многопрофилната болницаза активно лечение във
Коментари Харесай

Лекари и медицински сестри от болницата във Враца протестират заради неизплатени заплати

Лекари и медицински сестри от Многопрофилната болница за интензивно лекуване във Враца излязоха на митинг тази заран, поради заплахата от закриване на здравното заведение и забавените заплати на чиновниците й. Те предизвестяват, че лечебното заведение обслужва пациентите освен от Врачанска област, само че и от целия Северозапад и не може да се допусне затварянето й.

Досегашният шеф на болничното заведение Орлин Цветков е подал оставка поради положението на болничното заведение, само че през днешния ден е поканен на среща в Министерството на здравеопазването по проблема.

От една година, макар затворените четири отделения, макар съкратените 120 души от медицинския личен състав, не се стигна до подобряването на финансовото положение на болничното заведение. Големите суми на отговорностите доведоха до изплащането на над 3 млн. лв. единствено по лихвите, а в последните два месеца са платени и 1.3 млн. лв. по отговорностите и по този начин не доближават парите за заплати на лекарите и медицинските сестри, сподят протестиращите, представени от " Дарик ".

По разказите им, преди няколко дни са получили половината от заплатите си за юли, а има и заплата за един месец от предходната година, която към момента им се дължи. " Така се стигна до това напрежение. Хората са на границата на отчаянието и на границата на самоконтрола. Колегите започнаха да напущат ", описват чиновниците на МБАЛ-Враца.

" Спешно настояваме за неотложни ограничения от виновните фактори, с цел да се намерят институционални решения за гарантиране заплатите на хората ", сподели доктор Емил Младенов, ръководител на КТ " Подкрепа " във врачанската болница. Той напомни, че болничното заведение е част от националната сигурност. Лечебното заведение се намира на 80 км от нуклеарните реактори на АЕЦ " Козлодуй " и е първата болница, която в случай че се случи нещо, ще бъде ангажирана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР